21 Haziran 2011 Salı

SICACIK,MİS KOKULU KIYMALI,KAŞARLI VE PEYNİRLİ PİDELER

   Merhaba sevgili dostlar,yılın en uzun gününün hepiniz için güzel ve dolu dolu geçmesini dilerim.Her ne kadar bizler için 1 haziranda başladıysa da,yaz bugün bilimsel olarak kuzey yarım kürede resmen başladı.

   Uzun zamandır hamur yoğurarak bir tarif hazırlamamıştım,işin kolayına kaçmışım;gelmiş milföyler gitmiş hazır yufkalar,onlarla da çok güzel lezzetler çıkıyor ama hep hazır da olmaz ki!Ayrıca hamurla uğraşmak terapi gibi geliyor,beni rahatlatıyor."Birbirinden lezzetli(bu sadece benim fikrim olsa yazmazdım:))pideler hazırlayayım,hem de stres atmış olurum"dedim ve işe koyuldum.Hamur mayalanırken üç farklı iç hazırladım,her zaman ki gibi iç harcında seçenek çok,istenilen malzemelerle olabilir.







  Pide hamurunun tarifi "Lezzet"dergisinin "Pide ve Börekler" ekinden.Bu ölçü ile 8 adet pide çıkıyor.Pidelerin ebatını fırın tepsisinde duruşundan anlayabilirsiniz.









Malzemeler : 4 su bardağı un
                      1 su bardağı ılık süt
                      40 gr.yaş maya
                      1 yumurta+ 1 yumurta sarısı
                      1 kahve fincanı tereyağı
                      2 çorba kaşığı sıvıyağ
                      Tuz

Kıymalı iç malzemesi : 150 gr.kıyma      (3 adet pide için)
                                      1 kuru soğan
                                      1 yeşilbiber
                                      1 domates
                                      1 tutam maydanoz
                                      Tuz,karabiber

Kaşarlı iç malzemesi  : 150 gr.kaşar peyniri   (3 adet pide için)
                                      2 adet domates

Peynirli iç malzemesi : 100 gr.beyaz peynir  (2 adet pide için)
                                      1 tutam dereotu

  •  Ilık sütte mayayı eritelim,kabarsın.
  • Tereyağını eritelim.
  • Hamur yoğurma kabına unu alıp,ortasını havuz gibi açalım.
  • Mayalı süt,tereyağı,yumurta,tuz ekleyip yoğuralım.
  • Nemli bezle üstünü örtüp ılık bir yerde mayalandıralım.
  • Kıymalı iç için,kuru soğan,biber ve domatesi çok küçük doğrayalım,maydanozu kıyalım.
  • Kıyma ile doğradığımız malzemeleri tuz ve karabiber ekleyerek karıştıralım.
  • Kaşarlı iç için,kaşarı rendeleyelim,domatesleri küp küp doğrayalım ve ikisini karıştıralım.
  • Beyaz peynirli iç için,peyniri rendeleyelim,dereotunu kıyakım ve ikisiniz karıştıralım.
  • Hamur mayalanınca düz bir zemini unlayıp hamuru bir kere yoğuralım ve 8 eşit parçaya bölelim.
  • Her parçayı kayık şeklinde açalım,kalın olmasın,istediğimiz iç malzemesinden kenarlarda 1 santim boşluk kalacak şekilde ortalarına yayalım.
  • Boş kalan kenar kısımlarını içe kıvıralım.
  • Üzerlerine fırça ile sıvıyağ sürelim.
  • Kenarlarına yumurta sarısı sürerek önceden ısınmış 200 derecelik fırına atalım.
  • 25 dakika sonra pideleriniz hazır,sıcak sıcak yiyelim.
  • Afiyetler olsun.











                    
                     



12 yorum:

  1. Nefis görünüyor.Ellerine emeğine sağlık.Kendi yaptığından güzeli var mı.Hamur konusunda da çok haklısın.İnsanı rahatlatıyor.Hele de sonuç bu kadar güzel olursa:)

    YanıtlaSil
  2. mutfakta hamurda benim için gerçekten terapi.sanki bütün yorgunlugum gidiyor mutfaga girdigimde.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  3. bende arada sırada yaparım çok severek de yeriz bende tarıfını bloguma koydum mu koymadım mı bılmıyorum,hatırlayamıyorum,ama bunlar nefıs gorunuyor karnım da aç olsa da çayla yesem,ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
  4. mutfakta uğraşmak banada terapi gibi gelir çok severim :))
    pideler çok güzel olmuşlar canım yanınada ayran ohhh misss
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Misler gibi ellerine sağlık canım
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Ellerine saglik canim nefis olmus bunlar aliyorum bir tane kiymalisindan :)

    YanıtlaSil
  7. nefis duruyorlar.çayımı yudumlarken bir dilim olsaydı yok demezdim.en yakın zamanda deneyeceğim.aranıza yeni katıldım.ziyaretini beklerim.

    YanıtlaSil
  8. oooh ellerine sağlık nefis nefis olmuşlar ellerinize sağlık bende bugün sucuklu minik pidelerden yapmıştım

    YanıtlaSil
  9. pek zahmetli ama bir o kadar lezzetli pideler hazırlamışsınız. tadına doyum olmamıştır eminim. afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  10. En kıymalısından alıyorum bir tane..
    Nasıl cenım çekti bir bilsen
    Ellerine sağlık canım
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. hemen bir fırınla anlaşma yap:))usta işi olmuş maşallah:)

    YanıtlaSil
  12. ımmhh harika gözüküyor...

    YanıtlaSil