24 Nisan 2012 Salı

Banvit'ten Son Nokta




Banvit AŞ. beyaz et ile ilgili medyada yer alan gerçek dışı haberlere son noktayı koymak için bir bilgilendirme yayınladı. Tüketiciye rahat bir nefes aldıran bu bilgilendirme metnini aşağıda bulabilirsiniz:

Değerli Banvit Dostları,

Beyaz et ile ilgili medyada yer alan gerçek dışı haberlere son noktayı koymak üzere bir açıklama yapma gereği duyduk.

Hayvancılık sektörünü uzaktan bile tanımayan bir radyasyon onkolojisi uzmanının mesnetsiz inançlarına medyada sansasyonel başlıklarla ve sorumsuzca yer verilmesi, gıdalarla ilgili bilgi kirliliğini en yüksek seviyeye çıkartmıştır. Bu konuda gerek Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı temsilcilerinin, gerek Veterinerlik Fakülteleri'nden uzmanların ve Gıda Güvenliği Derneği'nin açıklamalarına www.banvit.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Özetle:

- Hormon kullanımı ülkemizde kesinlikle yasaktır.

- Civcivlerin antibiyotik verilerek hızla büyütüldüğü iddiası tamamen gerçek dışıdır.

- Ülkemizde gıda güvenliği ile ilgili AB standartlarının aynısı uygulanmaktadır.

- Bu standartlar hastalık durumu dışında antibiyotik kullanımını yasaklar.

- Bakanlık veterinerleri kesime gidecek her sürü üzerinde antibiyotik, hormon ve diğer kimyasal maddelerin analizini yapar: kalıntı çıkan sürüler kesime gönderilemez.

- Yetiştirilen piliçlerin ve yetiştirildikleri ortamların insan sağlığına zararlı etkileri yoktur.

- AB standartlarında üretim yapan Banvit, Bakanlığımızın tüm gıda güvenliği uygulamalarına harfiyen uymaktadır. Tüm ürünlerimizi güvenle tüketebilirsiniz.

Yanlış, eksik veya çarpıtılmış bilginin yarattığı kirlilik, toplum sağlığına zarar vermektedir. Sorumsuzca üretilen bu hurafelere lütfen itibar etmeyiniz.

Saygı ve sevgilerimizle..

BANVIT AŞ.

Bir bumads advertorial içeriğidir.




3 yorum:

  1. ÇOK GÜZEL YAZI CANIM
    :)
    BİLGİLER İÇİN TEŞEKKÜRLER
    :)

    YanıtlaSil
  2. İnanmak lazım ama birde şu var köy tavuğu 2 saatte hazır tavuklar neden 15-25 dakkikada pişiyorlar. Bunu açıklasınlar da rahatlayalım. Diğer arkadaşlarada aynısını yazdım. niye daha açıklayıcı olsalar keşke.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. heeey ben tavukçuyum savol.
    :)

    YanıtlaSil