3 Nisan 2012 Salı

KAYISILI BADEMLİ PİLAV


  Yemeklerde tatlı tuzlu tatları bir arada seviyorsanız bu pilava da bayılacaksınız.Kavrulmuş bademler de çıtır çıtır lezzetiyle pilava renk katıyor.




Malzemeler : 2 su bardağı pirinç
                    3 su bardağı su
                    1 çay fincanı iç badem
                    10 adet kuru kayısı
                    1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
                    2 yemek kaşığı sıvıyağ
                    Tuz,karabiber


  • Bademleri sıcak su ile ıslayalım,15-20 dakika beklesin sonra kabuklarını soyalım.
  • Pirinçleri iyice yıkayıp,ılık tuzlu su ile yarım saat ıslatalım ve süzelim.
  • Kayısıları boyuna şerit şerit dörde keselim.
  • Tencereye sıvıyağı alalım,bademleri ekleyip altın rengine dönene kadar kavuralım.
  • Tereyağını ekleyelim eriyince pirinçleri ilave edip bir kaç dakika karıştırarak kavuralım.
  • Kestiğimiz kayısıları,üç bardak suyu,tuz ve karabiberini ilave edelim,karıştırıp tencerenin kapağını kapatalım,kaynayınca kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  • Pilav suyunu çekince ocaktan alalıım,15-20 dakika dinlendirip servis yapalım.
  • Afiyet olsun.

24 yorum:

  1. ellerine sağlık harika görünüyor :)

    YanıtlaSil
  2. Canım günaydın pilavda bayılırım kayısı ve bademe ellerine sağlık tabağı alıp kaçıyorum öptüm.

    YanıtlaSil
  3. ben hiç yapmadım ve yemedim ama tadını merak ettim görüntüsü harika ellerine emeklerine sağlık arkadaşım...

    YanıtlaSil
  4. Harika olmuş canım , pilavın her türlüsünü seviyorum . Ellerine sağlık , sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Ellerine emeğine sağlık.Yok mu bizede bir tabak.

    YanıtlaSil
  6. Görüntü şahane,ellerine sağlık arkadaşım,teselli yorumun için teşekkür ediyorum..Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  7. görüntü harika canım.ellerine sağlık.afiyet bal olsun.sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. İnanılmaz gözüküyor, elinize sağlık.Resimde yalnız çok güzel çekilmiş, tebrikler.

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel olmuştu. Çok beğendim. Çok harikaydı. Nefisti.

    YanıtlaSil
  10. Canım,
    ellerine sağlık. Harika görünüyor. Bademe de kayısıya da bayırlırım. Bademlisini çok yedim ama kayısılı ilk defa gördüm desem. Ama tadını çok merak ettim.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  11. bayılınmaz mı buna.
    hiç duymamıştım.
    :)

    YanıtlaSil
  12. ellerıne sağlık canım cok guzel gorunuyor

    YanıtlaSil
  13. Tam eşimin damak tadına uygun o zaman bu pilav..
    Nefiss görünüyor canım benim..
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  14. Merhaba,
    Pilavınız çok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  15. offf ki ne off..
    ihtaşamı ile lezzet garantisi veriyor bu pilav canım benim:)
    ellerine sağlıkk..
    tattım ki ucundan..
    sevgilerr canısı:)

    YanıtlaSil
  16. Nasıl da güzel görünüyor.Nefiss.Ellerine sağlık.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  17. Canımm, bayılırım değişik çeşnili pilavlara. Sade pilavı hiç sevmem zaten :) Ama bu pilav beni ye diyor şu anda bayıldım görüntüsüne, ellerine sağlık Erguvanım..

    YanıtlaSil
  18. Osmancıklı bir eşe sahip olsunca
    hem değişik hem de iyi pilav yapmayı öğreniyorsun.
    Ama bunu hiç denememiştim.
    Mutlaka deneyeceğim
    Ellerine sağlık
    İyi ahafta sonları

    YanıtlaSil
  19. kaısılı hiç denemedim ama nefis görünüyor canım ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  20. Çokkk güzel, bayılırım. Özellikle kaburga dolması yaparken kayısı ve bademden bolca atarım pilavına...
    Ellerinize sağlık, afiyetler olsun.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  21. Bu pilav sevilmez miii :)) Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  22. hımmm denemek lazım sevebilirim çünkü:)

    YanıtlaSil
  23. Hımm pilav nefis görünüyor. Tam da akşam vakti ve karnım acıkmışken. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  24. Onca zaman Malatya'ya gittik geldim, kayısıyı da her şekliyle yedim ama hiç pilavını yememiştim:)
    Elinize sağlık

    YanıtlaSil