27 Nisan 2012 Cuma

ZEYTİNYAĞLI BAKLA


  Haftanın son iş gününde sağlıklı bir tarif vereyim.Yıllarca bırakın yemeyi,adını duymaktan hoşlanmadığım bir sebze bakla.Görmeyince özlemle anmasam  da severek yiyorum,oğlum da üzerinde sarımsaklı yoğurt olunca keyif alarak yiyor,daha ne isterim:)

  Cumanın hayrı  ve bereketi üzerinize olsun,sevgiyle kalın.





Malzemeler :  1/2 kg.taze bakla
                     1 adet iri kuru soğan
                     1 adet limon
                     1 tatlı kaşığı un
                     2/3 çay bardağı zeytinyağı
                     1,5 su bardağı sıcak su
                     1 adet kesme şeker
                     Tuz

Üzeri için    :  Dereotu
                     Sarımsaklı yoğurt


  • Baklaları ayıklayalım,yarım limon suyu sıkılmış suya atalım,kararmasınlar.
  • Kuru soğanı yemeklik doğrayalım,zeytinyağını tencereye alıp ısıtalım,soğanları ekleyip pembeleştirelim.
  • Unu ilave edip kavuralım.
  • Baklaların suyunu süzüp ilave edelim,tuz,şeker,yarım limon suyu,sıcak su ilave edelim,tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  • Baklalar yumuşayınca tencerenin altını kapatalım,soğumaya bırakalım.
  • Servis yaparken üzerine iri kıyılmış dereotu serpelim ve sarımsaklı yoğurt gezdirelim.
  • Afiyet olsun.














































































































































































































































8 yorum:

  1. Ben de birkaç yıldır severek yiyorum , özellikle sarımsaklı yoğurtla nefis oluyor .
    Çok yararlı bir sebze , görüntüsü çok güzel canım , eminim tadı da nefistir , ellerine sağlık .

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık.Hele süzme yoğurtla bayılırım.Bakla burada bitmek üzere.Benim de dolapta baklam bekliyor farklı bir meze yapacağım inşallah. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. özellikle yoğurtlu çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. hayırlı cumalar canım..
    aldım tabağı;)
    ellerine sağlık..
    öpüyorum seni.
    muhabbetle...

    YanıtlaSil
  5. Ben halen sevemedim ne yazık ki
    Ellerine sağlık
    İyi hafta sonları

    YanıtlaSil
  6. Bizmim evdede çok sevılerek yenen bir sebze degıl ama yenmesi gerekli oldu ıcın zamanı gelir gelmez mutlaka haftada bır kere yapıyorum.Zaten çok uzun zaman mevsimi süren bir sebze degıl şimdilerde tüketilmesi gerekiyor.Sarımsaklı haliyle çok daha güzel yeniyor ayrı bır lezzet veriyor.Ellerıne saglık canım,çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  7. ellerıne sağlık canım cok severım harıka olmus

    YanıtlaSil
  8. Erguvancım, bende bu hafta yaptım.
    Çok güzel görünüyor, canım. Ellerine sağlık.
    Güzel günler dilerim, sevgiler.

    YanıtlaSil