24 Mart 2011 Perşembe

TAVUK CİĞERİ

  Ciğer yemeklerini senede bir veya iki kere yaparım,çok tercih ettiğim bir seçenek değil.Bu sene de ilk defa yaptım ve tavuk ciğeri pişireyim dedim.





 Ciğer bol soğan ve arzu ettiğiniz baharatlarla daha lezzetli oluyor bence.Ben yanında pilav ve salata ile servis yaptım.Siz ekmek arası da yiyebilirsiniz.

Malzemeler  : 750 gr.tavuk ciğeri
                     3 adet kuru soğan
                     3 çay kaşığı pulbiber
                     1 çay kaşığı karabiber
                     Sıvıyağ,tuz
  • Tavuk ciğerini güzelce yıkayalım,yanındaki yüreklerin yağlı kısımlarını temizleyelim ve hepsini sotelik doğrayalım.
  • Yapışmaz tavaya doğradığımız ciğerleri alıp,ara sıra karıştırarak suyunu tamamen çekene kadar iyice pişirelim.
  • Soğanları yarım ay doğrayıp,ciğerler suyunu çekince sıvıyağ ve soğanları ekleyelim.
  • Pulbiber,karabiber,tuz ilave edelim ve soğanlar da iyice pişince yemeğin altını kapatalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder