8 Mart 2011 Salı

TUZLU YOĞURT ÇORBASI


  Tuzlu yoğurt Hatay'a ait bir yiyecektir.Keçi sütünden yapılan yoğurdun geniş bakır leğenlerde odun ateşinde tuz ilavesiyle koyulaşana kadar pişirilmesi ile elde edilir.Keçi sütü ile hem daha lezzetli hem daha kıvamlı ve dayanıklı olur,o nedenle inek sütü tercih edilmez.Elde edilen tuzlu yoğurt,yoğurtlu yemeklerde,mezelerde,börek içi hazırlanmasında kullanılır ve kahvaltıda tüketilir.

Malzemeler  : 4 çorba kaşığı tepeleme tuzlu yoğurt
                     1 çay bardağı pirinç
                     4 su bardağı su
                     2 su bardağı et suyu (isterseniz et suyu koymadan yapabilirsiniz, o zaman 6 su bardağı su konur)
                     1 çorba kaşığı nane
                     Sıvıyağ

  • Su ve et suyu tencereye alınır,kaynayınca yıkanmış pirinç ve tuzlu yoğurt eklenir,çorba özleşip pirinçler yumuşayana kadar kısık ateşte kaynatılır.
  • Sıvıyağda nane kızdırılır,çorbanın üzerine dökülür,ocaktan alınır.
  • Afiyet olsun.
                   
                   
                    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder