30 Eylül 2011 Cuma

DOMATESLİ PİLAV VE ZOR BİR MİM

  Hepinize hayırlı cumalar sevgili dostlar.Sevgili Pembe Kekik beni mimlemiş hem de iki kere.Ben de cevabı zor yazıya dökmesi kolay ikincisinden başladım,ilkini ise hafta sonu yazmayı planlıyorum.Mimin konusu "Ölmeden önce ne yapmak istersin?"Bu soru bana 15 yıl önce sorulsaydı "bungee jumping yapmak,trenle dünya turuna çıkmak"gibi cevaplar verirdim.Şimdiyse bırakın bungee jumping'i,aquaparkta su kaydırağından bile atlamıyorum.Gezmeyi hala çok seviyorum,fırsat olursa dünyanın görülmeye değer her yerine gitmek istiyorum ama konforumdan ödün vermeden.

  Şu an benim için bu sorunun cevabı ;çocuklarımın sağlıkla büyüdüğünü,birbirleriyle çok iyi anlaştığını,başarılı ve mutlu olduğunu görmek,pişirdiğim yiyecekleri satabileceğim küçük sevimli bir dükkan açmak,egede sahil kenarında eski mahalle dizilerindeki dostlukların yaşandığı bir yerde bahçeli bir eve taşınmak,ailemle sağlıklı ve huzurlu bir ömür geçirmek olur.

  Ben de bu zor soruyu cevaplamak üzere pası sevgili Meliha,Baharatın kızı ve Zeymuran'a atıyorum.Kolay gelsin arkadaşlar:)

  Kolay bir tarifle haftayı bitirmek istiyorum.Bu pilavda sadece bir miktar karabiber kullandım,hiç de kullanılmayabilir.Yoğun olarak domates lezzeti hissedilsin istedim o nedenle hafif bir yemek.Çok baharat sevmeyenler,mide rahatsızlığı olanlar ve çocuklar severek yiyecektir.



Malzemeler : 1,5 su bardağı pirinç
                      4 adet orta boy olgun domates
                      2 su bardağı et suyu veya su( su kullanılacaksa 1 adet et bulyon eklenebilir)
                      4 yemek kaşığı sıvı yağ
                      Tuz,karabiber

  • Domatesleri soyup rendeleyelim.
  • Pirinci iyice yıkayıp,15-20 dakika ıslatalım.
  • Tencereye sıvı yağı alıp ısıtalım.
  • Rendelenmiş domatesleri ekleyip 5-6 dakika pişirelim.
  • Pirinci,et suyunu,tuz ve karabiberi ekleyip hafifçe karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatalım
  • Kaynayınca tencerenin altını kısalım,pilav suyunu çekince altını kapatalım.
  • Pilavı bir kere karıştırıp üzerine bir havlu kağıt ve tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika dinlendirelim ve sıcak servis yapalım.
  • Afiyet olsun.

11 yorum:

  1. Canım hayırlı cumalar pilav harika
    ellerine sağlık.Aynı Mim'i bende ya
    nıtlamıştım Rabbim istediklerimizi
    yapmayı nasip etsin öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. canım pilavın güzel olmuş ellerıne sağlık mımını aldım canım teşekkur edrım sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık,rengi de görüntüsü de çok güzel olmuş.Ben çok severim.Mim için Soruyu kim bulduysa çok zorlandım.Aklıma getirmek bile istemediğim bir şey.Baktım herkes çok rahat cevaplamış hadi gayret dedim.Birinci mimde de birini atlarım kaygısı da cabası.Zor işmiş vesselam bu mim işleri,zor olduğu kadar da hatırlanmak güzel.

    YanıtlaSil
  4. Deryacığım amin canım,teşekkürler.
    Zeymurancığım,teşekkür ederim,kolay gelsin tekrar.
    Pembe kekikciğim,ben de zorlandım doğrusu,düşünürken daralırım çünkü,mim konusundaki acemiliğim de cabası...
    Kucak dolusu sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. ben bir kere denedim domatesli pilavı ama bizimkiler pek begenmedi bir daha da yapmadım.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık canım benim mimini gördüm.Teşekkür ederim.Sevgiler;)

    YanıtlaSil
  7. tatlım ellerine sağlık pilav harika mim de okudum Allahım isteklerini yapmayı nasip eder inşallah
    Sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  8. Eylemciğim;baharat olmayınca herkes sevmeyebiliyor.
    Sevilciğim;Allah hepimizin dileklerini hayırlısıysa kabul etsin,teşekkürler.
    Baharatın kızı;teşekkürler.
    Kucak dolusu sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Ev halkı çok sever ama ben kolayına kaçar sade yaparım genelde..:))
    Elleirne sağlık cnaım..
    Mim zevkle cevaplayacağım..

    YanıtlaSil
  10. Teşekkür ederim Melihacığım,sevgiler:)

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel bir pilav ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil