1 Şubat 2012 Çarşamba

KURU SOĞANLI VE BAHARATLI OMLET


    Geçen cumartesi günü yaptığım omlet,oğlum beni şaşırtarak çok beğendi,tekrar istedi.Tüm yurdu saran Sibirya soğukları nedeniyle yayınlamakta geciktim:))





Malzemeler : 4 yumurta
                    1 küçük kuru soğan
                    2-3 dal dereotu
                    2-3 dal maydanoz
                    Tuz
                    Karabiber
                    Pul biber
                    3 yemek kaşığı zeytinyağı
                   
Üzeri için    : Kaşar peyniri

  • Kuru soğanı yarım ay doğrayalım ve 3 yemek kaşığı zeytinyağında sarartalım.
  • Yumurtaları çukur bir tabağa kıralım,tuz,karabiber ve pul biberini damak zevkimize göre ayarlayıp yumurtaları çatalla çırpalım.
  • Dereotu ve maydanozu kıyıp yumurtalara ilave edelim ve karışımı pişen soğanların üzerine gezdirelim.
  • Orta ateşte omletin üzeri donana kadar pişirelim.
  • Pişen omletin bir yarısına dilimlenmiş kaşar peynirlerini yerleştirelim,diğer yarısını da üzerine kapatalım.
  • Sıcakken servis yapalım.
  • Afiyet olsun.



























































































































































































18 yorum:

  1. Canım nasıl lezzetli görünüyor anlatamam , ellerine sağlık , bu haftasonu da ben deneyeceğim .

    YanıtlaSil
  2. sebzeli krep gibi olmuş görüntüsü harika oğluş ağzının tadını biliyor:) ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. çok güzel,nefis görünüyor..ellerine sağlık..SELAMLAR,SEVGİLER:)

    YanıtlaSil
  4. Soğanlı omlet harika olur. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  5. menemenden sonra en sevdiğim şey omlet. bi dolu türlüsünü biliyom da bunu bilmiyodum. heey çok iyi hemen denerim ki.
    :)

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık.Nefis görünüyor.Omleti çok severim.Çok pratik ve doyurucu.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Soğan ve yeşilliklerle tatlandirdığınız omletiniz çok lezzetli olmuştur, ellerinize sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Canım omlet ve sunum harika ellerine sağlık.Oğlun haklı kim olsa tekrar ister sımsıcak sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık canım.)
    böyle değişik omletleri seviyorum.)
    bol çeşitli bereketli en önemlisi çok lezzetli:))

    YanıtlaSil
  10. ellerıne sağlık canım cok guzel olmuş harıka bır kahvaltı

    YanıtlaSil
  11. Hakikatten tek kelimeyle enfes. Yani ekrandan bu kadar etkileniyor insan yanında olunca nasıl etkilenip yemez bilmiyorum.
    Ellerinize gönlünüze sağlık.

    YanıtlaSil
  12. erguvancım
    o çiçeğe bayılıyorum
    içime huzur doluyor
    ..............
    bir omlet bu kadarmı güzel olur
    bizimkiler hastası
    :))))))

    YanıtlaSil
  13. Soğan kavurma ve yumurta bir arada çok yapılır ama yeşilliklerle denememiştim,denenmeli.Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  14. Canım,
    ellerine sağlık. Çok beğendim. Soğanı içinde merak ettim. İnşAllah pazar kahvaltısında deneyeceğim.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  15. ŞU KURU SOĞANIN YAKIŞMADIĞI BİR YEMEK VAR MI ACABA?
    CEVAP:TABİKİ YOK:)ELLERİNE SAĞLIK CANIM NEFİS GÖRÜNÜYOR..

    YanıtlaSil
  16. Hiçbir ömlet bu akdar canımı çektirmedi..
    Süper görünüyor.
    Ellerine sağlık canımmmm.

    YanıtlaSil
  17. geçen pzar sabahı bende yaptım ama yanlışlıkla tuuz biraz falz akçırdım :( canım omlet tuzlu olunca yebmedi. İçimde kaldı bidaha yapmam lazım .ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  18. İtalyanlar sizin bu yaptığınıza frittata diyor, elinize sağlık.

    YanıtlaSil