2 Haziran 2012 Cumartesi

KREMALI İNCİRLİ TATLI


  Bu tatlıyı geçen hafta annem ameliyat olmadan önce yapmıştım,annem Karatay diyeti yapıyor ama o gün tatlıdan bir dilim yedi.Hafta sonu kardeşim gelip de canının tatlı istediğini söyleyince tekrar yaptım,geçmiş olsuna gelen akrabalarımıza da kısmet oldu,hepsi çok beğendi.



Farklı lezzetler bir arada çok uyumlu bu tatlıda.



Üzerini istediğiniz malzemelerle süsleyebilirsiniz.



Malzemeler : 3 yumurta
                    6 adet kuru incir
                    1 su bardağı ceviz içi
                    1 su bardağı toz şeker
                    1 su bardağı un
                    1 kabartma tozu

Şerbeti  :      1,5 su bardağı su
                    1 yemek kaşığı granül kahve
                    1/2 su bardağı toz şeker

Kreması :     1 litre süt
                    2 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
                    2 yemek kaşığı tepeleme un
                    5 yemek kaşığı toz şeker
                    50 gr.tereyağı
                    1 poşet krem şanti

Süslemek için : Hindistan cevizi,toz antep fıstığı

  • Yarım saat ılık suda beklettiğimiz incirleri iri doğrayalım.(Altta 2.resim)
  • Cevizleri iri doğrayalım.(Altta 2.resim)
  • Yumurtaları derin bir kaba kıralım,şeker ilave edip çırpalım.
  • Un ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
  • En son incir ve cevizleri karıştıralım.
  • Hamuru yağladığımız cam fırın kabına yayalım.(Altta 3.resim)
  • Önceden 170 derecede ısıttığımız fırında içi pişip üzeri kızarana kadar pişirelim,fırından almadan kürdanla kontrol edelim.(Altta 6.resim)
  • Şerbet için suya kahve ve şekeri koyalım,şeker tamamen eriyene kadar karıştıralım.
  • Tatlının kekini fırından alınca beş dakika dinlendirelim daha sonra şerbeti kekin her yeri ıslanacak şekilde dökelim.
  • Krema malzemelerini tereyağ ve krem şanti hariç tencereye alalım,ocağa alıp karıştırarak kaynayıp göz göz olana kadar pişirelim.
  • Pişen muhallebinin altını kapatınca tereyağını ekleyip karıştıralım,ara ara karıştırarak muhallebiyi soğutalım.
  • Muhallebi tamamen soğuyunca toz haldeki krem şantiyi ekleyip iyice çırpalım ve kekin üzerine yayalım.(Altta 7.resim)
  • Üzerine hindistan cevizi serpelim.(Altta 8.resim)
  • Buzdolabında tatlıyı bir gece dinlendirip ertesi gün dilimleyerek servis yapalım.
  • Afiyet olsun.

                 
                    













12 yorum:

  1. geçmiş olsun annene.
    :)
    tatlı da denenecek bişi.
    :)

    YanıtlayınSil
  2. Ayy bu tatlı çok nefis oluyor. Geçen hafta misafirlerime yapmıştım.
    Ellerine sağlık, ne güzel görüntülemişsin:)

    YanıtlayınSil
  3. Ellerine sağlık.Nefis görünüyor.İzmir kuru incir memleketi olunca burada da çok seviliyor ve hanımların günlerinde oldukça revaçta bu tatlı.Sevgiler:)

    YanıtlayınSil
  4. ellerine sağlık canım lezzet şölenim bu tatlı benim :)bayılırım ona:)
    mutlu hafta sonların olsun inşallah canım:)

    YanıtlayınSil
  5. Bu nasıl bir tatlıdır öyle , nefis görünüyor .
    İncir , ceviz , krema ile çok lezzetli olduğundan eminim canım , ellerine sağlık .
    Annene geçmiş olsun dileklerimi yolluyorum , sevgiler.

    YanıtlayınSil
  6. Nasıl nefis görünüyor ellerine sağlık canım mutlu hafta sonları sevgiler.

    YanıtlayınSil
  7. bende de buna benzer bir tarif var. ama hiç yemedim denemedim de veren kişi çok övmüştü.ilk fırsatta denemek istiyorum.sevgiler..

    YanıtlayınSil
  8. nefis nefisss.ellerine sağlık canım.afiyet bal olsun.sevgiler.

    YanıtlayınSil
  9. Ellerine sağlık,nefis görünüyor,sevgilerimle:))

    YanıtlayınSil
  10. BUna kimse hayır diyemez. Nefis olmuş. Ellerinize sağlık...

    YanıtlayınSil
  11. Offf nefis duruyor hemde bu malum günlerde nasıl canım çekti bak şimdi eve gidip yapmalıyım hemen ellerine sağlık canım;)

    YanıtlayınSil
  12. ellerinize sağlık harika olmuş..

    YanıtlayınSil