Yapımını anlattığım sürkün salatasının tarifini de vermek istedim.Kahvaltı sofralarında sıklıkla yer alır yanında da tazecik susamlı simit ve çayla bir güzel yenir:)
Malzemeler : 2 adet sürk
2 adet iri domates
2 adet salatalık
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
2-3 adet yeşil soğan
Çeyrek demet maydanoz
Çeyrek demet taze nane
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Zeytinyağı
Tuz
- Domateslerin kabuklarını soyalım,salatalıkları alacalı soyalım ve küp doğrayalım.
- Biberleri boyuna dörde bölüp doğrayalım.
- Soğanları yemeklik doğrayalım.
- Maydanoz ve naneyi kıyalım.
- Sürkü dilimleyelim.
- Tüm malzemeleri salata kabına alalım,nar ekşisi,zeytinyağı ve tuz ilave edip harmanlayalım.
- Bekletmeden servis yapalım.
- Afiyet olsun.
Ben önce sürkün yapımını okudum, hemen yapıp,salatasını deneyeceğim.Tarif süper değişik.Elinize sağlık.
YanıtlayınSilCanım şahane bir salata olmuş,nefis görünüyor.Ellerine sağlık,çok güzel bir kahvaltılık.Mutlu haftalar, sevgiler:)
YanıtlayınSilellerine sağlık canım:)
YanıtlayınSilnefis görünüyor salatan sürkde ilginçmiş.)
Sürkü yaptın,salatasını da yaptın.Ellerine sağlık.Sevgiler:)
YanıtlayınSilellerıne sağlık canım salatası da nefıs gorunuyor
YanıtlayınSilCanım o simitle nasıl güzel yenir enfes olmuş ellerine sağlık sevgiler.
YanıtlayınSilSüper olmuş canım , lezzetini tahmin edebiliyorum , ellerine sağlık.
YanıtlayınSilİlk defa duydum ve hemen tarife baktım nefis olmuş ellerine sağlık canım.
YanıtlayınSilSenin bu değişik, birbirinden muhteşem görünümlü tariflerin beni benden alıyor Erguvanım.. Ellerine sağlık..
YanıtlayınSilo zaman kavaltıya sendeyim canım hehee:)
YanıtlayınSilellerine sağlık sevgilerimle:))
Uzanıp tabağı alasım geldi:)Çok iştah açıcı görünüyor,ellerine sağlık:)
YanıtlayınSilçok değişik erguvanım ellerine sağlık..
YanıtlayınSilSürk üilk defa duyuyorum doğrusu. Tarifinin yanında bir de salatada kullanılan hali ile oldukça farklı olmuş. Ellerinize sağlık.
YanıtlayınSilönceki yazını da okumuştum. sürk. bilmiyodum. ama biz benzerini yapıyoruz kahvaltıda. adı da çingen pilavı. baharat yok. diğerleri hemen hemen aynı. yeşillik domates ve peynir, lor.
YanıtlayınSil:)
Canım,
YanıtlayınSilnasıl da iştah açıcı bir görüntü. Renkli renkli. Ellerine sağlık.
Sevgiyle kal.
Bir önceki postunuzu okudum ve sürk'ün nasıl hazırlandığını çok merak ediyordum.Bizim buralarda peynircilerde satılıyor sizinde yazdığınız gibi kavanoza koymuşlar ve üzerine zeytinyağ ile doldurmuşlar çok merak ettiğim bir tarifdi ellerinize sağlık ilk fırsatta deniycem
YanıtlayınSilArkadaşım ellerine sağlık tam bir yaz öğünü salatan hele o simit yanında yok mu dayanılmaz bir lezzet sevgiler...
YanıtlayınSilELLERİNE SAĞLIK TATLIM MMMM
YanıtlayınSilKİM HAYIR DER
MÜKEMMEL....
Salata olsun da adı ne olursa olsun,:))
YanıtlayınSilellerine sağlık, bu arada görüntü muhteşem yerim ben o salatayı:))
tatlım ellerine sağlık nefis görünüyor. Sürk ilk defa duydum ama yemeyi çook isterim:)) kısmet.. sevgilerimle...
YanıtlayınSilcanım arkadaşım yorumunu görünce koşup geldim :) bu aralar hep yoğun geçti mutfağa girmeye de fırsatım olmadı.
YanıtlayınSilbu arada salatan harika. bende sürk'ü ilk defa duydum ellerine sağlık.
öpüyorum sevgilerimle...
arkadaşım salatan muhteşem gözüküyor ellerine sağlık.bende ziyaretime bekliyorum
YanıtlayınSilgavurdağı satalasına benziyor ben çok severimdebu salatayı eminim senin ki de çok lezzetli olmuştur..
YanıtlayınSilSÜRK'Ü İL KEZ DUYDUM,SALATAN NEFİS GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK CANIM..
YanıtlayınSilBugün hep peynirli şeylerde gözüm :) bu da çok lezzetli bir salata, kaşığı daldır ye :) ellerine sağlık.
YanıtlayınSilBen bunu ilk kez duydum ama eminim iştah açıcıdır, ayrıca sürkün yapımını da okudum lezzetli valla, ne de güzel yenir ekmekle bu salata. Ellerinize sağlık
YanıtlayınSilellerinize saglik ilk defa duydum ve gördüm sürkü hayirli günler
YanıtlayınSil