25 Mart 2011 Cuma

BAYAT EKMEK PİZZASI


  Bayat ekmeklerinizi değerlendirebileceğiniz ve kolayca hazırlanabilecek pratik bir tarif vermek istiyorum.Yarım saatte hazırlayabilirsiniz,bayatlayan ekmeğinizi de çöpe atmak zorunda kalmazsınız.


Malzemeler  : 1 adet ekmek
                     3 adet yumurta
                     1,5 su bardağı süt
                     1 çay bardağı sıvıyağ
                     1 çay bardağı beyaz peynir (rendelenmiş)
                     1,5 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
                     Siyah zeytin,sucuk,kekik,ketçap,tuz
  • Ekmeği küp küp doğrayıp cam fırın tepsisine yayın.
  • Yumurtaları derin bir kapta az tuzla çırpıp içine süt,sıvıyağ ekleyin ve ekmeklerin üzerine dökün,ekmekler sosu çeksin.
  • Soslanmış ekmeklerin üzerine 3-4 kaşık ketçap yayın ve kekik serpin.
  • Beyaz peynirle 1/2 su bardağı kaşar peynirini karıştırıp tepsiye yayın.
  • Çekirdekleri ayıklanıp doğranmış zeytinleri,dilimlenmiş sucukları dizin.
  • 180 derecelik fırına atın 20-25 dakika pişirin.
  • Fırından pizzayı alıp kalan 1 su bardağı kaşar peynirini serpin ve tekrar fırına alıp kaşarlar eriyene kadar 10 dakika daha pişirin.
  • Pizzanızı afiyetle yiyebilirsiniz.


3 yorum:

  1. Nefis görünüyor ,eminim tadı da çok lezzetlidir.canım çekti inan ki .ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. O zaman senin için daha da özenerek pişirip tattırmak şart oldu:)

    YanıtlaSil