13 Mart 2011 Pazar

MEYVELİ KEDİDİLİ PASTA




  Arkadaşlarımız oturmaya geldiğinde yaptığım meyveli hafif bir tatlı ama oğlum çikolatalı olmayan pastaları yemiyor maalesef.Ne zaman pasta yapacağım desem "ortası beyaz krema üzeri çikolata soslu olsun"diyor o nedenle ben de yanına ağlayan pasta da yaptım.O'nun da keyfi yerine geldi.





Malzemeler  : 1 paket kedidili bisküvi (300 gr.)
                     5 su bardağı süt
                     1 su bardağı su
                     2 yumurta
                     1,5 su bardağı tozşeker
                     3 yemek kaşığı dolusu un
                     2 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası
                     50 gr.tereyağı

Kedidillerini ıslatmak için : 2 yemek kaşığı tozşeker karıştırılmış 1 su bardağı süt

Üzeri : İstediğiniz meyve çeşitleri ve kullandığınız meyvenin jölesi
  • Krema için vanilya ve tereyağı hariç malzemeleri tencereye koyalım,göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim.
  • Ocaktan alırken vanilya ve tereyağını ekleyip karışıralım.
  • Kremayı beş dakika mikserle karıştırıp kıvam almasını sağlayalım.
  • Kedidillerini şekerli süte batırıp tepsiye bir sıra dizelim.
  • Üzerine kremanın yarısını dökelim.
  • Kalan kedidillerini de sütle ıslatıp dizelim.
  • Kremayla üzerini kaplayalım,soğuması için buzdolabına koyalım.
  • Kullanacağımız meyveye uygun jöleyi paketin üzerinde yazan tarife göre hazırlayalım.
  • Jöleyi soğutmadan hızlı bir şekilde meyveleri pastanın üzerine dizelim ve jöleyi dökelim.

Ben muz(muzu dilimleyince kararmaması için limonla hafifçe ovun) ve kivi kullandım,jöleyi muzlu seçtim çünkü kokusu daha hoş oluyor.



  Bunlar da Ebru'nun getirdiği profiteroller gerçekten çok lezzetli olmuşlardı.Anlayacağınız bol tatlılı bir gece oldu:))

                    
                      

4 yorum:

  1. Facebook sayfanız var mı?

    YanıtlaSil
  2. Evet var ama şu an aktif değil.

    YanıtlaSil
  3. harika görünüyor elinize sağlık(duygununtarifleri.com)

    YanıtlaSil
  4. çok güzel gözüküyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil