16 Nisan 2011 Cumartesi

AVOKADONUN FAYDALARI

  Anavatanı Orta Amerika olan avokado , ülkemizin Adana,Antalya gibi güney illerinde yetişir. Avokado, kabuğu yeşil, yenen kısımları beyaz, iri çekirdekli bir meyvedir. Avokado, tam olgunluğa toplandıktan sonra erişir. Lezzetini anlamak için olgunlaşmasını beklemek gerekmektedir.


  • Kabıza karşı etkilidir.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirici özellikleri bulunmaktadır.
  • Kansere karşı koruyucu özelliği bulunmaktadır. 
  • İçerdiği doymamış yağ asitleri kanda kolesterolün yükselmesini önler.
  • Kalp ve damar hastalıkları için en iyi doğal ilaçtır.
  •  Avokado, vücutta toksit maddeleri etkisiz hale getirerek, yaşlılığa yol açan zararlı maddeleri yok eder.İçerdiği E ve C vitaminleri yaşlanma sürecini yavaşlatarak hastalıkları önlemede önemli rol oynar.
  • İçeriğinde bulunan protein, mineral ve vitaminler küçük çocukların ve hamile bayanların dengeli ve sağlıklı beslenmelerinde çok gerekli olan maddelerdir.
  • Avokado, vücudun karbonhidrat, protein ve yağ metabolizmasında düzenleyici olarak görev yapar.
  • Yaprakları ishale karşı etkilidir.
  Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu ;kemoterapi ve radyoterapi alanlarda meydana gelen demir eksikliği, halsizlik ve yorgunluğa karşı haftada 3-4 defa avokado tüketilmesi gerektiğini belirtmektedir.
  Sert olarak alınan avokadonun gazete kağıdı yada kese kağıdına sarılıp 3-4 gün bekletilmesi halinde şeftali kıvamına geldiğini belirten Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, avokadonun ince kabuğunu soyulup, çatalla ezilmesi gerektiğini söylemektedir.Üzerine limon sıkıp yemek gerekiyor.
  Avokado yaprağının kurutulmuş halinden yapılan çayı, böbrek taşı ağrısı çekenler için ağrı kesici ve böbrek taşı düşürücü etkiye sahip.Böbrek taşı düşürmek için yapacağımız kür için avokado yapraklarının kurutulmuş olması şarttır.
  Yapılışı:1 yemek kaşığı kurutulmuş avokado yaprağını, kaynamakta olan 1 çay bardağı suyun içine atın ve 8 dakika kaynatın. Günde 1 çay bardağından fazla olmamak kaydıyla 15 gün boyunca bu kürü uygulayın.


  Ender Saraç ise avokado yaprağını formda kalmak isteyenlere önermektedir.


Ender Saraç avokado yaprağı zayıflama çayı tarifi:

Malzemeler : 2 adet orta boy avokado yaprağı, 1 tutam yeşil çay, 1 tutam kiraz sapı, 1 tutam mısır püskülü ve 3 adet sapları ile beraber olmak üzere maydanoz.

Hazırlanışı :Temin ettiğiniz malzemeler 1 su bardağı içindir. Bütün bitkileri 2 dakika kadar kaynatın ve sonrasında 4 dakika kadar dinlendirdikten sonra güzelce süzüp tercihen bir limon ekleyebilir bunun dışında kesinlikle şeker yada hiçbir tatlandırıcı ilave etmeden sabah ve öğlen olmak üzere içebilirsiniz.
  Avokado kürünün metabolizmayı canlandırıp, boşaltım sisteminin daha verimli çalışmasına neden olduğunu belirtmiş, vücutta oluşan ödemi atarak şişkinliğin giderilmesini sağlayan tamamı ile doğal bir bitki olduğunun altını çizmiştir.

Derlemedir.

5 yorum:

  1. Canım bu faydalı bilgiler için teşekkür ederim sım
    sıcak sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Harika. Aldım bilgilerini. Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Avakado yaprağını her zaman www.hataystore.com sitesinden bulmanız mümkün
    ilgili link: http://www.hataystore.com/Avakado-Yapragi-100-gr,PR-120.html

    YanıtlaSil
  4. avakadonun çekirdeği yenir mi??

    YanıtlaSil