Geçen gün yediğimiz etliydi,ben de bu sefer bol domatesli ve zeytinyağlı pişirdim.
Malzemeler : 1 kg.taze fasulye
5-6 adet domates
2 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
2 adet kesme şeker(1 tatlı kaşığı)
Tuz
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı su
- Fasulyeleri yıkayıp,kılçıklarını ayıklayalım ve uzunluğuna göre her birini iki-üç parçaya keselim.
- Zeytinyağını tencereye alıp hafifçe ısıtalım.
- Soğanları yemeklik doğrayıp ekleyelim ve sarartalım.
- Fasulyeleri ekleyip ara ara karıştırarak 5 dakika kavuralım.
- Sarımsakları kıyalım,domatesleri soyup küp küp doğrayalım ve ikisini de tencereye ekleyelim.
- Şeker,tuz ve suyunu ilave edip tencerenin kapağını kapatalım,kaynayınca kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Fasulyenin cinsine göre yaklaşık 1 saat pişirelim,pişip pişmediğini kontrol edip altını kapatalım.
- En az bir saat dinlendirip,ılık veya soğuk servis yapalım.
yaz aylarında her gün olsa hayır demeyeceğim bir yemek.ellerine sağlık canım.nefis görünüyor.sevgiler.
YanıtlaSilBen de öyle Sevdacığım,teşkkür ederim,sevgiler.
YanıtlaSilSoğuk yemesini ben de çok seviyorum.Her gün olsa ben de yerim.Ellerine sağlık.Nefis...
YanıtlaSilTeşekkür edeerim pembe kekik,sevgiler.
YanıtlaSil