Uzun zamandır yöresel bir tarif vermediğimin farkındayım,aslında hedeflerimden bir tanesi başta Hatay ve Gaziantep'e ait olmak üzere sırayla bildiğim tüm yöresel lezzetleri sizlerle paylaşmak.En çok sevdiklerime ve ilginç olanlara öncelik vereceğim.Bugün tanıtacağım börek Gaziantep'in önemli lezzetlerinden,iç harcında peynir olarak tuzsuz Antep peyniri tercih ediliyor,bulamayanlar yağlı ve tuzsuz başka bir peynir ya da lor kullanabilir.Peynirli harçta şeker de olduğundan rahatlıkla tatlı olarak ikram edilebilir.Şeker miktarı,yiyecek olanların damak zevkine göre değişebiliyor.İçerisine konan toz Antep fıstığı ile baklavamsı bir hava kazanıyor ama fıstıksız yapan da var,ben fıstıklı tavsiye ederim.Daha önceden zeytin böreğinde belirttiğim gibi bu börek de iç harcı gönderilerek çarşıdaki ekmek fırınlarında pişirtiliyor ama imkanı olmayanlar fırından ekmek hamuru alarak veya evde mayalı hamur yoğurarak yapabilirler .
İç harcı : 1 kg.tuzsuz Antep peyniri (yoksa yağlı,tuzsuz peynir veya lor peyniri)
1,5 su bardağı toz şeker
2 yumurta
50 gr.toz antepfıstığı
- Antep peynirini rendeleyelim veya robottan geçirelim,bir tepsiye alalım.
- Üzerine şeker,fıstık ve yumurtaları ekleyip iyice yoğuralım.
Hepinize afiyet,bal olsun:))
Ellerine sağlık canım.Ben de gaziantep kökenliyim,Rahmetli babam gaziantepli.Baba tarafım gaziantepte,uzun yıllardır gitmedim.Tel.görüşüyoruz.En büyük arzum gaziantepe giderek hem akrabalarımı ziyaret etmek hem yöresel yemeklerini araştırmak.İnşallah en kısa zamanda nasip olur.Hazırladığın lezzet pidenin şekerlisi gibi sanki.Hiç yemedim ama fıstıkla daha da lezzetli hale geldiğine eminim.Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilSevgilerimle...
Nefis görünüyorlar bayıldım tatmak isterdim sevgiler...
YanıtlaSilSevalciğim kısmet olur da gelirsin inşallah,tanışmak isterim.Şekerli bir pide,fıstık da lezzetini artırıyor.
YanıtlaSilÖzgenciğim,nefis oluyor gerçekten.
Sevgiler.
biz küçükken annem kiliste taş fırınlara içini hazırlayıp gönderirdi.en çok sevdigim börektir benim o yüzden.tadı hala damagımdadır.ama alışkın olmayanalar garipseyebilir.ellerine saglık.
YanıtlaSilBenim de Gaziantep'te yaşamaya başlayınca tanıştığım bir börek,peyniri tatlılarda kullananlar seveceklerdir,öpüyorum Eylemciğim.
YanıtlaSililk defagörüyorum.tadını çok merak ettim.görüntü çöok güzel.eminim tadıda öyledir.ellerine sağlık canım.öpüyorum.
YanıtlaSilGezip görmeyi istediğim yerlerden biri de gaziantep inş. bir gün görebilme fırsatım olur. bu böregide merak ettim dogrusu :)
YanıtlaSilellerine sağlık afiyet bal olsun
sevgiler
Teşekkür ederim canım,tadı da gayet güzel,öpüyorum.
YanıtlaSilSevil,Antep'e yolun düşerse tanışmaktan zevk duyarım,sevgiler.
YanıtlaSilYöresel tarifler çok ilgimi çekiyor.Özellikle orada doğup büyümüş,yaşayan kişilerin verdiği tarifler daha gerçekçi geliyor bana.Bu tarifinde çok güzel ve değişik.Çok teşekkürler paylaşımın için.Devamının gelmesini diliyorum.Ellerine sağlık.Sevgiler:)
YanıtlaSilTeşekkür ederim pembe kekik,ben de yöresel bir tarifi yerinden öğrenmeyi tercih ederim,devamı gelecek,sevgilerimle.
YanıtlaSilEllerine sağlık, afiyetler olsun:)
YanıtlaSilElif;teşekkür ederim,sevgiler.
YanıtlaSilElif;teşekkür ederim,sevgiler.
YanıtlaSilbu böreğe bayıldım, antebe gezmeye gitmiştim, bi aile bize bu börekten ikram etmişti. en az baklava kadar lezzetliydi,tarifini burada bulmam süper oldu, teşekkür ederim bu güzel lezzeti hatırlattığınız için:)) ellerinize sağlık...
YanıtlaSilEsila;umarım tarifi dener ve beğenirsin,teşekkür ederim.
YanıtlaSil