Her ne kadar sıcak içiliyor olsa da (ben öyle seviyorum:)),kışın özellikle hastayken şifa niyetine içilse de,en güzel bu mevsimin domates ve biberleri ile oluyor.Ramazan sofralarında da hafif olması nedeniyle yer alabilecek çorbalardan bir tanesi.Ben çocuklar için et suyu ile pişirdim,sade su ile daha da hafif olacaktır.Pişirirken limon suyunu ekledim,servis esnasında yanında dilim limonla da sunulabilir.
Malzemeler : 4-5 adet iri olgun domates
2-3 adet kırmızı ve yeşil biber
1 adet kuru soğan
1 su bardağı arpa şehriye
1 adet limon
8 su bardağı et suyu
2 su bardağı su
1'er çay kaşığı karabiber,pul biber
1 çorba kaşığı kuru nane
Tuz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
- Zeytinyağını tencereye alıp ısıtalım.
- Soğanı yemeklik doğrayıp ekleyelim,sarartalım.
- Biberleri yemeklik doğrayıp,ekleyelim,2 dakika soteleyelim.
- Domateslerin kabuklarını soyup,küp küp doğrayalım ve ekleyelim.
- Domatesler pişince tuz,baharat,et suyu ve su ekleyelim,kaynayınca altını kısalım ve sebzeler yumuşayana kadar pişsin.
- Pişen sebzeleri blendırdan geçirelim,şehriyeyi ekleyelim,yumuşayana kadar pişirelim.
- Limon suyu ve naneyi ekleyip altını kapatalım.
- Afiyet olsun.
Arkadaşım ellerine sağlık bu benim çocukluğumun yaz çorbasıydı. Hala kokusu burnuma gelir. Annem domatesler bolken çok yapardı bayılırdık. Şimdi ben yapıyorum ailece bayılıyoruz.
YanıtlaSilEn sevdiklerimden bitanesi :)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Hiç şüphesiz,iftar sofralarımın en gözde çorbalarından olacak :)
şifa olsun inşAllah..
Sevgilerimle..
Sevgili Özgen,ben de küçükken çok severdim,ilk öğrendiğim çorbalardan...
YanıtlaSilSevgili Zeliha,teşekkür ederim.
Öpüyorum:)
Ben de şehriye çorbasının domatesli ve biberli halini çok seviyorum.Ellerine sağlık.Sevgiler:)
YanıtlaSildomatesle yapılan şehriye çorbasını çok severim.bol limon suyuyla süper olur canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilPembe kekik;taze biber lezzetini artırıyor bence,o nedenle eklemeye çalışıyorum.
YanıtlaSilSevda;salça ile aynı lezzet yakalanmıyor bence de mutlaka domatesli olmalı.
Sevgiler.