26 Temmuz 2011 Salı

ŞEKERLİ PEYNİR BÖREĞİ

 


   Uzun zamandır yöresel bir tarif vermediğimin farkındayım,aslında hedeflerimden bir tanesi başta Hatay ve Gaziantep'e ait olmak üzere sırayla bildiğim tüm yöresel lezzetleri sizlerle paylaşmak.En çok sevdiklerime ve ilginç olanlara öncelik vereceğim.Bugün tanıtacağım börek Gaziantep'in önemli lezzetlerinden,iç harcında peynir olarak tuzsuz Antep peyniri tercih ediliyor,bulamayanlar yağlı ve tuzsuz başka bir peynir ya da lor kullanabilir.Peynirli harçta şeker de olduğundan rahatlıkla tatlı olarak ikram edilebilir.Şeker miktarı,yiyecek olanların damak zevkine göre değişebiliyor.İçerisine konan toz Antep fıstığı ile baklavamsı bir hava kazanıyor ama fıstıksız yapan da var,ben fıstıklı tavsiye ederim.Daha önceden zeytin böreğinde belirttiğim gibi bu börek de iç harcı gönderilerek çarşıdaki ekmek fırınlarında pişirtiliyor ama imkanı olmayanlar fırından ekmek hamuru alarak veya evde mayalı hamur yoğurarak yapabilirler .

  
  





 İç harcı : 1 kg.tuzsuz Antep peyniri (yoksa yağlı,tuzsuz peynir veya lor peyniri)
                1,5 su bardağı toz şeker
                2 yumurta
                50 gr.toz antepfıstığı

  • Antep peynirini rendeleyelim veya robottan geçirelim,bir tepsiye alalım.
  • Üzerine şeker,fıstık ve yumurtaları ekleyip iyice yoğuralım.
Hazırlanan iç harcı çarşı fırınına göndererek üstü açık ,kayık şeklinde pideler pişirmelerini isteyelim.
Hepinize afiyet,bal olsun:))



                


16 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım.Ben de gaziantep kökenliyim,Rahmetli babam gaziantepli.Baba tarafım gaziantepte,uzun yıllardır gitmedim.Tel.görüşüyoruz.En büyük arzum gaziantepe giderek hem akrabalarımı ziyaret etmek hem yöresel yemeklerini araştırmak.İnşallah en kısa zamanda nasip olur.Hazırladığın lezzet pidenin şekerlisi gibi sanki.Hiç yemedim ama fıstıkla daha da lezzetli hale geldiğine eminim.Ellerine sağlık canım.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Nefis görünüyorlar bayıldım tatmak isterdim sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Sevalciğim kısmet olur da gelirsin inşallah,tanışmak isterim.Şekerli bir pide,fıstık da lezzetini artırıyor.

    Özgenciğim,nefis oluyor gerçekten.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. biz küçükken annem kiliste taş fırınlara içini hazırlayıp gönderirdi.en çok sevdigim börektir benim o yüzden.tadı hala damagımdadır.ama alışkın olmayanalar garipseyebilir.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  5. Benim de Gaziantep'te yaşamaya başlayınca tanıştığım bir börek,peyniri tatlılarda kullananlar seveceklerdir,öpüyorum Eylemciğim.

    YanıtlaSil
  6. ilk defagörüyorum.tadını çok merak ettim.görüntü çöok güzel.eminim tadıda öyledir.ellerine sağlık canım.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  7. Gezip görmeyi istediğim yerlerden biri de gaziantep inş. bir gün görebilme fırsatım olur. bu böregide merak ettim dogrusu :)
    ellerine sağlık afiyet bal olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Teşekkür ederim canım,tadı da gayet güzel,öpüyorum.

    YanıtlaSil
  9. Sevil,Antep'e yolun düşerse tanışmaktan zevk duyarım,sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Yöresel tarifler çok ilgimi çekiyor.Özellikle orada doğup büyümüş,yaşayan kişilerin verdiği tarifler daha gerçekçi geliyor bana.Bu tarifinde çok güzel ve değişik.Çok teşekkürler paylaşımın için.Devamının gelmesini diliyorum.Ellerine sağlık.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  11. Teşekkür ederim pembe kekik,ben de yöresel bir tarifi yerinden öğrenmeyi tercih ederim,devamı gelecek,sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  12. Ellerine sağlık, afiyetler olsun:)

    YanıtlaSil
  13. Elif;teşekkür ederim,sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. Elif;teşekkür ederim,sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. bu böreğe bayıldım, antebe gezmeye gitmiştim, bi aile bize bu börekten ikram etmişti. en az baklava kadar lezzetliydi,tarifini burada bulmam süper oldu, teşekkür ederim bu güzel lezzeti hatırlattığınız için:)) ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  16. Esila;umarım tarifi dener ve beğenirsin,teşekkür ederim.

    YanıtlaSil