21 Şubat 2011 Pazartesi

EV YUFKASINDAN PEYNİRLİ BÖREK

Yufkalar kayınvalidemin imalatı,ellerine sağlık.




Malzemeler  : 3 adet yufka
                     2 su bardağı süt
                     1 su bardağı sıvıyağ
                     3 yumurta
                     200 gr.lor peyniri
                     Maydanoz
                     Tuz
  • Yufkaların üzerine elimizle hafifçe su serperek nemlenmesini sağlayalım,çok sulamayın hamur olur.
  • Yumurta,süt ve sıvıyağı biraz tuzla çırpalım.
  • Maydanozu ince kıyıp peynirle karıştıralım.
  • Tepsiyi yağlayıp yufkaların yarısını aralarını bolca soslayarak dizelim,yufkalar kırılacaktır,önemli değil.
  • Arasına peynirli iç malzemesini yayalım,kalan yufkaları da aralarını soslayarak dizelim.Kalan sosu en üste dökelim.
  • Önceden ısınmış 180 derecelik fırında 40 dakika pişirelim.
  • Fırından çıkınca temiz bir nemli bezle tepsinin üzerini örtelim,10-15 dakika dinlendirelim.
  • Dilimleyerek servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder