22 Şubat 2011 Salı

ZENCEFİLLİ SÜTLÜ HAVUÇ ÇORBASI


  Kana kuvvet, göze fer, batna ciladır çorba,
  Âlemin sevgilisi dense sezadır çorba.

                                                   Ahmet Rasim


 
Yine yağmurlu bir gün ve böyle bir günde olması gereken en önemli yiyecek bence çorba.Çocuklar için çok besleyici,yapımı kolay,bana göre yemek davetinde de sunulabilir.

Malzemeler  :  4-5 adet havuç
                      1 adet patates
                      1 adet kuru soğan
                      1 çorba kaşığı dolusu ince rendelenmiş taze zencefil
                      1 su bardağı et suyu
                      5 su bardağı su
                      1 su bardağı süt
                      1/2 çay kaşığı zerdeçal
                      Tuz,karabiber
                      4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Kuru soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında sarartalım.
  • Havuç ve patatesi temizleyip iri doğrayalım ve soğanlara ekleyelim,1-2 dakika soteleyelim.
  • Rendelenmiş zencefili,et suyunu ve tuzu ekleyelim,kaynamaya bırakalım.
  • 30 dakika kaynadıktan sonra çorbayı blendırdan geçirelim,sütünü ve karabiberini ekleyelim.
  • Bir taşım kaynadıktan sonra ,altını kapatalım.
Not: Havuç tatlı bir sebze olduğundan tuz,karabiber miktarını damak zevkinize göre ayarlamalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder