16 Şubat 2011 Çarşamba

PORTAKALLI AYVALI ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ





Malzemeler :  2 orta boy kereviz
                     2 adet havuç
                     1 adet ayva
                     1 adet patates
                     1 adet kuru soğan
                     1 su bardağı portakal suyu
                     1 su bardağı su
                     1 adet limon suyu
                     1 silme çorba kaşığı toz şeker
                     1 çay kaşığı tuz
                     1/2 çay bardağı zeytinyağı
                     Dereotu

  • Çukur bir kaba limonlu su hazırlayalım.Kereviz,ayva ve patatesi soyup,küp küp doğrayalım ve kararmamaları için bu suya atalım.
  • Soğanı yemeklik doğrayalım ,zeytinyağında sararana kadar çevirelim.Havuçları halka halka dilimleyip üzerine ekleyelim,1-2 dakika çevirip,limonlu sudaki sebzeleri süzelim ve tencereye ekleyelim.
  • Portakal ve limon suyunu,toz şekeri,tuzu ve 1 bardak suyu ekleyelim ve tencerenin kapağını kapatalım,kısık ateşte 30 dakika sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
  • Tencerenin altını kapatınca yemeğin ılınmasını bekleyelim,dereotu ile süsleyerek servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder