Malzemeler : 2 orta boy kereviz
2 adet havuç
1 adet ayva
1 adet patates
1 adet kuru soğan
1 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı su
1 adet limon suyu
1 silme çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Dereotu
- Çukur bir kaba limonlu su hazırlayalım.Kereviz,ayva ve patatesi soyup,küp küp doğrayalım ve kararmamaları için bu suya atalım.
- Soğanı yemeklik doğrayalım ,zeytinyağında sararana kadar çevirelim.Havuçları halka halka dilimleyip üzerine ekleyelim,1-2 dakika çevirip,limonlu sudaki sebzeleri süzelim ve tencereye ekleyelim.
- Portakal ve limon suyunu,toz şekeri,tuzu ve 1 bardak suyu ekleyelim ve tencerenin kapağını kapatalım,kısık ateşte 30 dakika sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
- Tencerenin altını kapatınca yemeğin ılınmasını bekleyelim,dereotu ile süsleyerek servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder