17 Şubat 2011 Perşembe

MAHLUTA ÇORBASI


  Bloğumda sizlere doğduğum yer olan Hatay'a ait lezzetleri de tanıtacağım.Doğduğum yer dedim çünkü doyduğum yani şu an yaşadığım yer farklı,sırası gelince bahsedeceğim.Hatay geçmişten günümüze çok farklı kültürlere ev sahipliği yapmıştır halen de yapmaya devam etmektedir,bu özellik mutfağına da yansımıştır.Mahluta kelime anlamı olarak "karışım" demek olup köken olarak arapçadan gelmektedir.
    Ana malzemesi kırmızı mercimek olan soğuk kış günlerinde insanın içini ısıtacak,biraz yoğun kıvamlı,baharatlı ve besleyici bir çorba.





Malzemeler  : 2 su bardağı kırmızı mercimek
                     3 çorba kaşığı pirinç
                     4 su bardağı tavuk suyu
                     8-10 su bardağı su  (damak tadınıza göre su miktarını ayarlamalısınız)
                     1 büyük kuru soğan
                     2 adet limonun suyu
                     3 çay kaşığı kimyon
                     2 çay kaşığı tuz
                     4 çay kaşığı pulbiber
                     Zeytinyağı
  • Kırmızı mercimek ve pirinci iyice yıkayalım.
  • Tencereye tavuk suyu ve suyu ekleyip kaynatalım.
  • Kaynayınca mercimek ve pirinci ekleyelim,tuz ve kimyonunu atalım,mercimek ezilene kadar pişirelim.
  • Çorba kıvama gelince limon suyunu ekleyelim.
  • Kuru soğanı yemeklik doğrayıp ayrı bir tavada zeytinyağında sarartalım,içerisine pulbiberi atalım,soğanlarla karıştırıp fazla yakmadan çorbaya ekleyelim.
Beğeneceğinizden emin olduğum bir çorba,baharatlarını zevkinize göre eksiltip artırabilir ,ekşi seviyorsanız limon suyu ekleyebilirsinizAfiyet olsun.



                  



1 yorum:

  1. http://alafortanfoni.com/ZamaneKahvesi/

    şu linke bir bakın isterseniz :)

    YanıtlaSil