23 Şubat 2011 Çarşamba

TAS KEBABI


  Evliliğimizin ilk senelerinde eşim bu yemeği çok yapardı ben de ondan öğrenmiştim.Eşim tas kebabını hala çok seviyor ama şimdi hep ben yapıyorum:)) Aslında orijinalinde içine bezelye konmuyor ama biz böyle daha çok beğeniyoruz.

Malzemeler  : 300 gr.az yağlı kuzu kuşbaşı
                     1 kutu konserve bezelye
                     6 adet orta boy patates
                     1 adet kuru soğan
                     1 çorba kaşığı domates salçası
                     1/2 çorba kaşığı biber salçası
                     1 çay kaşığı kırmızıbiber
                     İsteğe bağlı 1 çay kaşığı karabiber
                     Sıvıyağ,tuz

  • Kuşbaşıları tencereye alıp orta ateşte suyunu çekene kadar kavuralım.
  • Tencereye 3 yemek kaşığı sıvıyağı ekleyelim.
  • Soğanı yemeklik doğrayıp tencereye alalım ve sararana kadar ara ara karıştırarak kavuralım.
  • Salçaları ve kırmızıbiberi ekleyip 1-2 defa çevirelim.
  • Üzerlerini iyice kapatacak şekilde su ekleyelim.
  • Kaynadıktan sonra tencerenin altını kısalım,etler yumuşayana kadar pişirelim.
  • Karabiber kullanacaksak ateşten almadan ekleyelim.
  • Patatesleri soyup küp küp doğrayalım ve sıvıyağda kızartalım.
  • Yemeği servis ederken patatesleri ekleyelim.Daha önce eklenirse patatesler yumuşuyor aynı lezzeti vermiyor.

2 yorum:

  1. Çırak ustayı geçti:))
    Ellerine sağlık yemek bir harikaydı.
    Hele o ağızda eriyen kuşbaşılara diyecek yok.
    Eti sebze karşısında hep ikinci planda tutan sen iyi bir et yemeği ustası oldun.
    Düşünsene Antep usulü kebabı bile nefis yapıyorsun.:))

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim,bu iltifatlarla beni kimse tutamaz.

    YanıtlaSil