Evliliğimizin ilk senelerinde eşim bu yemeği çok yapardı ben de ondan öğrenmiştim.Eşim tas kebabını hala çok seviyor ama şimdi hep ben yapıyorum:)) Aslında orijinalinde içine bezelye konmuyor ama biz böyle daha çok beğeniyoruz.
Malzemeler : 300 gr.az yağlı kuzu kuşbaşı
1 kutu konserve bezelye
6 adet orta boy patates
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1/2 çorba kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kırmızıbiber
İsteğe bağlı 1 çay kaşığı karabiber
Sıvıyağ,tuz
- Kuşbaşıları tencereye alıp orta ateşte suyunu çekene kadar kavuralım.
- Tencereye 3 yemek kaşığı sıvıyağı ekleyelim.
- Soğanı yemeklik doğrayıp tencereye alalım ve sararana kadar ara ara karıştırarak kavuralım.
- Salçaları ve kırmızıbiberi ekleyip 1-2 defa çevirelim.
- Üzerlerini iyice kapatacak şekilde su ekleyelim.
- Kaynadıktan sonra tencerenin altını kısalım,etler yumuşayana kadar pişirelim.
- Karabiber kullanacaksak ateşten almadan ekleyelim.
- Patatesleri soyup küp küp doğrayalım ve sıvıyağda kızartalım.
- Yemeği servis ederken patatesleri ekleyelim.Daha önce eklenirse patatesler yumuşuyor aynı lezzeti vermiyor.
Çırak ustayı geçti:))
YanıtlaSilEllerine sağlık yemek bir harikaydı.
Hele o ağızda eriyen kuşbaşılara diyecek yok.
Eti sebze karşısında hep ikinci planda tutan sen iyi bir et yemeği ustası oldun.
Düşünsene Antep usulü kebabı bile nefis yapıyorsun.:))
Teşekkür ederim,bu iltifatlarla beni kimse tutamaz.
YanıtlaSil