Yemeği yiyen eşimin yorumu "tavuk göğsü hiç bu kadar yumuşak ve lezzetli olmamıştı"oldu.Denemeye değer bir tarif.
Malzemeler : 1,5 adet kemiksiz tavukgöğsü (Yaklaşık 1 kg.oluyor)
300 gr.mantar
2 adet kırmızıbiber
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
5 diş sarımsak
2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pulbiber
Zeytinyağı.tuz
Kaşarpeyniri
- Tavukgöğüslerini boylamasına ikiye kesip,hafifçe döverek inceltip genişletelim.
- 2 diş sarımsağı ezip 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştıralım ve tavukların her tarafına sürelim,bu şekilde en az bir saat dinlensin.
- Soğan ve kalan 3 diş sarımsağı yemeklik doğrayıp tavaya alalım,2 çorba kaşığı zeytinyağında sarartalım.
- Kırmızı biberleri yemeklik doğrayıp ekleyelim,arasıra karıştıralım.
- Mantarları ince ince doğrayıp tavaya ekleyelim üzerine yarım çay kaşığı tuz,1 çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı kimyon ekleyelim.Mantarlar bitince ocaktan alalım.
- İnceltilmiş tavukgöğüslerinin herbirine mantarlı iç ve bir dilim kaşarpeyniri koyup,kenarlarını hafifçe içe kapatarak dolma gibi saralım.
- Birleşme yerleri alta gelecek şekilde fırın kabına dizip üstlerine birer kürdan saplayalım,açılmasınlar.
- Derin bir kaseye salça,1 çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı pulbiber ve 1 çay kaşığı tuz koyalım,üzerine 2 su bardağı su ekleyip salça eriyene kadar karıştıralım.
- Sosu tavukların üzerine dökelim.
- Fırını 200 dereceye ayarlayalım.
- Fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile kapatalım,fırına verip 45 dakika pişirelim.
- Folyoyu alıp 10 dakika da üzerleri kızarana kadar pişirelim.
- Yanında güzel bir pilavla servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder