25 Şubat 2011 Cuma

MANTARLI TAVUK SARMA


  Yemeği yiyen eşimin yorumu "tavuk göğsü hiç bu kadar yumuşak ve lezzetli olmamıştı"oldu.Denemeye değer bir tarif.

Malzemeler : 1,5 adet kemiksiz tavukgöğsü (Yaklaşık 1 kg.oluyor)
                    300 gr.mantar
                    2 adet kırmızıbiber
                    1 adet kuru soğan
                    1 çorba kaşığı domates salçası                    
                    5 diş sarımsak
                    2 çay kaşığı karabiber
                    1 çay kaşığı kimyon
                    1 çay kaşığı pulbiber
                    Zeytinyağı.tuz
                    Kaşarpeyniri
  • Tavukgöğüslerini boylamasına  ikiye kesip,hafifçe döverek inceltip genişletelim.
  • 2 diş sarımsağı ezip 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştıralım ve tavukların her tarafına sürelim,bu şekilde en az bir saat dinlensin.
  • Soğan ve kalan 3 diş sarımsağı yemeklik doğrayıp tavaya alalım,2 çorba kaşığı zeytinyağında sarartalım.
  • Kırmızı biberleri yemeklik doğrayıp ekleyelim,arasıra karıştıralım.
  • Mantarları ince ince doğrayıp tavaya ekleyelim üzerine yarım çay kaşığı tuz,1 çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı kimyon ekleyelim.Mantarlar bitince ocaktan alalım.
  • İnceltilmiş tavukgöğüslerinin herbirine mantarlı iç ve bir dilim kaşarpeyniri koyup,kenarlarını hafifçe içe kapatarak dolma gibi saralım.
  • Birleşme yerleri alta gelecek şekilde fırın kabına dizip üstlerine birer kürdan saplayalım,açılmasınlar.
  • Derin bir kaseye salça,1 çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı pulbiber ve 1 çay kaşığı tuz koyalım,üzerine 2 su bardağı su ekleyip salça eriyene kadar karıştıralım.
  • Sosu tavukların üzerine dökelim.
  • Fırını 200 dereceye ayarlayalım.
  • Fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile kapatalım,fırına verip 45 dakika pişirelim.
  • Folyoyu alıp 10 dakika da üzerleri kızarana kadar pişirelim.
  • Yanında güzel bir pilavla servis yapalım.
                    





                   
                   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder