7 Şubat 2011 Pazartesi

PIRASALI KEK

Küçükken yemek istemediğimiz sebzeleri annem farklı tariflerle bizlere sevdirmeye çalışırdı.Pırasa da bu sebzelerden bir tanesi.Bu sayede şu anda evimizde pırasanın her türlü tarifi severek yenir.Evinizde pırasa pişince şikayet ediliyorsa onlara bu şekilde yedirebilirsiniz.Her annenin çocuklarının sağlıklı beslenmesi için geliştirdiği böyle taktikler vardır muhakkak.Bu keki yiyenler pırasalı olduğunu anlamıyor,içinde yeşillikler olan tuzlu bir kek olarak beğenerek yiyor.Çay saatinde veya kahvaltıda rahatlıkla ikram edebilirsiniz.



Malzemeler
5-6 adet pırasa (yeşil kısımları)
1 tutam maydanoz
3 yumurta
1 su bar.fındık yağı
1 su bar yoğurt
1/2 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
2 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un (Yaklaşık 2.5 su bar un koydum)

Fırını 180 dereceye ayarladım.Yumurtaları 2-3 dakika çırptıktan sonra yoğurt ve yağı ekledim,daha sonra tuz,kab.tozu,karbonatı ekledim,çırptım.İncecik kıyılmış pırasa ve maydanozu ekledikten sonra aldığı kadar unu koydum ve karıştırdım.Sıvıyağla yağladığım tepsiye yaydım üzerine çörekotu serptim ve fırına verdim.Fırında yaklaşık 30 dakikada pişiyor,üzeri kızarınca kürdanla içinin pişip pişmediğini kontrol edin.Afiyet olsun.

6 yorum:

  1. Fotoğrafı ilk görünce başka yerden çaldın zannettim, ne yalan söyleyeyim. Kız sen yemek yapmaktan başka fotoğraf çekmekte de usta olmuşsun.

    YanıtlaSil
  2. Aşkolsun hiç öyle şey yapar mıyım,bir işi yapıyorsan hakkıyla yapacaksın değil mi?

    YanıtlaSil
  3. Harika gözüküyor, bende anneniz gibiyim.Her türlü sebzeyi allayıp,pullayıp evdekilere yutturuyorum.Anne olmak bu galiba...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet anneler çocukları için her şeyin iyisini yapmaya çalışıyor,bunun için de her yöntem deniyor.
      Sevgiler.

      Sil
  4. Cok lezzetli gorunuyor, hemen yapacagim. Cocuklugumda cok hasta oldugum bir zamanda bana zorla kiymali pirasa yemegi yedirildigi icin 25 yasima kadar pirasa yiyemedim (nasil tiksindiysem artik)..
    Ama zamanla pirasaya alistim ve su an en sevdigim kis sebzelerinden birisi.
    Tarifle ilgili bir sorum olacak; pirasalari tamamen cigden mi ekliyoruz? Onceden hic kavurmadan ekleyince sulanmaz mi? Tesekkur ederim, elinize saglik. - Gulcin/Londra.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Gülçin;ben de belli bir yaşa kadar bamya yemezdim ama şimdi yemeye başladım.
      Pırasaları ince kıydıktan sonra çiğden ekliyoruz,sulanma olmuyor.
      Yorumun için teşekkürler,sevgiler.

      Sil