10 Şubat 2011 Perşembe

PROFİTEROL


  Beyoğlu'na gidince İnci Profiterolden yerdik eskiden bu tatlıyı,tabii o zaman öğrencilik yılları,evden uzakta böyle tariflerle uğraşacak zaman ve imkan olmuyordu.Şimdiyse evde kendim yapıyorum ve lezzetli buluyorum.


  Bu müthiş lezzeti seven herkese gönderiyorum,bilmeyenlerin de bir an önce denemesini tavsiye ediyorum.






 Profiterol beni hep çocukluğuma,annemin günlerine götürür.O günlerin baş lezzetlerindendi ve yapıldığında tüm ev halkı bayılarak yerdi.


Ben profiterolün çikolata sosunu bol seviyorum,hamurların üzerini tamamen kapatan sosla hem görünümü hem de lezzeti daha güzel oluyor.

Hamuru : 125 gr.margarin
               1,5 su bardağı su
               1,5 su bardağı un
               1 çimdik tuz
               1 çorba kaşığı tozşeker
               4 yumurta

 Bir tencerede su,margarin,tuz ve şekeri kaynatalım.Kaynayınca unu ekleyip,iyice yedirelim.Un kokusu gidene kadar bir kaç dakika kavuralım.Altını kapatıp hamurun ılınmasını bekleyelim,ılınınca yumurtaları teker teker yedirelim.Fırın tepsisine krema torbası veya kaşıkla ceviz büyüklüğünde sıkalım.Önceden ısınmış 190 derecelik fırında üzeri pembeleşip,hamurlar kuruyana kadar pişirelim.Fırını kapatınca hamurları,fırın kapağını açmadan soğutalım.

İç Kreması : 2,5 su bardağı süt
                   3 çorba kaşığı un
                   7 yemek kaşığı tozşeker
                   1 yumurta
                   1 vanilya

 Vanilya hariç malzemeleri karıştırıp krema gözgöz olana kadar pişirelim,ateşten alırken vanilyayı ekleyip çırpalım.Krema ılınınca krema torbasına dolduralım ve hamur toplarının alt kısmından sıkalım veya topların altından biraz keserek kaşıkla içlerine krema dolduralım.

Çikolata Sosu : 2 çay bardağı tozşeker
                        4 çorba kaşığı kakao
                        2,5 su bardağı süt
                        1 çorba kaşığı un
                        1 çorba kaşığı mısır nişastası
                        25 gr.margarin

Süsleme : Ceviz,antepfıstığı veya hindistancevizi
            
 Sosun malzemelerini karıştıralım ve gözgöz olana kadar pişirelim,ateşten almadan margarini ekleyip arasıra karıştırarak yüzü kabuklanmadan ılınmasını sağlayalım.Ilınınca hamur toplarının üzerini kapatacak şekilde sosu dökelim.Üzerini istediğiniz malzemeyle süsleyelim.

4 yorum:

  1. Bu yaptigin sey cok ayip aslinda :) Yapabilen var yapamayan var. Bence bu yemek blogu olayina yeni bir bakis getirmen lazim. Takipcilerinin yaptigin yemeklerin tadina bakabilecegi bir sistem gelistirmelisin. Biz de insaniz sonucta :)

    YanıtlaSil
  2. işti abartısız bence bu insanı baştan cıkaracak bir tat.buna hayır biyen varmı acaba yenge tek kelimeyle süpersin :)eltin

    YanıtlaSil
  3. Bu tatlı senin elinden de çok güzel oluyor,öptüm eltim:)

    YanıtlaSil
  4. Ben kolayını buldum metrogrosmarketlerde hazır hamuru satılıyor,size kremasını hazırlayıp içini doldurmak kalıyor:))

    YanıtlaSil