29 Ekim 2011 Cumartesi

CROQUE MADAME

   Günaydın sevgili dostlar;

   Türkçe'ye tercüme edildiğinde "çıtır çıtır yemek" anlamına gelen tarifin adındaki madame kelimesinin,üzerine konan yumurtanın bayan şapkasını andırmasından kaynaklandığı söylenmektedir.

 Daha önceden lezzetli ve son derece doyurucu bir tarif olan croque madame yapmak istemiş evdeki eksik malzemeler nedeniyle kendimce farklı bir uyarlama hazırlamıştım.Fransızlar'ın kahvaltıda yediği bu atıştırmalığa ister tost deyin isterse sıcak sandviç,karar sizin ama haftasonu için güzel bir tarif arıyorsanız mutlaka deneyin derim.İçerisine beşamel sos kullanılan orijinal tarifi uygulamak isterseniz buradan yararlanabilirsiniz.Beşamel sosu çıkarıp mayonez kullandım,hardal tadını sevmeyenlerin kullanması şart değil bence.Tostu yağda kızartarak veya fırında yapabilirsiniz.Ben tost makinesinin üzerinde ızgara yaparak hazırladım.

   Hepinize ağız tadıyla geçecek mutlu haftasonları dilerim:)




Malzemeler : 2 dilim beyaz tost ekmeği
                      2 dilim kaşar peyniri
                      1 dilim jambon
                      1 tatlı kaşığı mayonez
                      1 tatlı kaşığı dijon hardalı
                      1 yemek kaşığı tereyağı
                      1 yumurta
                      Tuz,karabiber,kıyılmış maydanoz
                      
  • Tost ekmeklerinin bir yüzlerini tereyağının yarısı ile yağlayalım.
  • Tost makinesini ısıtalım,bir dilim tost ekmeğini makinenin üzerine koyup üzerine mayonez sürelim.
  • Mayonezin üzerine sırasıyla bir dilim kaşar,jambon ve sonra yine kaşar yerleştirelim.
  • En üste hardal sürüp kalan tost ekmeğini üzerine kapatalım.
  • Tostun bir tarafını 3-4 dakika kahverengileşene kadar pişirelim,diğer tarafını da çevirip aynı şekilde pişirelim.
  • Teflon tavaya kalan tereyağını koyup yumurtayı kıralım,sarısını dağıtmadan istediğimiz kıvamda pişirip,bozmadan tostun üzerine yerleştirelim.
  • Üzerini kıyılmış maydanoz ve değirmenle taze çekilmiş karabiberle süsleyelim
  • Afiyet olsun.




16 yorum:

  1. Henüz tek lokma yememiş biri olarak beni bitirdin buralarda..
    Bu nasıl can çektiren birşey böyle..
    Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. canım bu tabağı sana göndereyim o zaman:)

    YanıtlaSil
  3. Çok nefis olmuş,ben hardalı çok severim.Acıktırdı beni bu görüntü.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. HARİKA GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK,AFİYET OLSUN...

    YanıtlaSil
  5. yutkunarak okudum resmen tarifi ama olmazki:)
    ellerinize sağlık ben hayatımda hiç hardal yemedimmm:(

    YanıtlaSil
  6. Arkadaşım eline sağlık çok güzel ama tam tarifi hazırlanışı nasıl merak ettim yazsaydın daha iyi olmazmıydı acaba?

    YanıtlaSil
  7. Kusura bakma ben devamını son anda farkettim sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. Sevgili pembe kekik;ben de özellikle sosisli sandviçle çok severim:)
    Birincisin;teşekkür ederim.
    Sevgili Ahter;bence hemen denemelisin,hardal da yakışıyor ama tadı biraz keskin herkes sevmeyebilir:)
    Sevgili Özgen;olur öyle şeyler:)
    Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  9. Canım harika ve nefis bir tarif yüreğine sağlık yarın sabaha yapacağım sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Ablacığım;benden de kucak dolusu sevgiler,öpüyorum.

    YanıtlaSil
  11. Canımm hayırlı v mutlu pazarlar di
    lerim.Tam hafta sonu kahvaltılarına
    layık bir lezzet olmuş ellerine sağ
    lık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  12. ellerıne sağlık canım

    YanıtlaSil
  13. kahvaltıda ne güzel gider.şahane....

    YanıtlaSil
  14. Mmmm, miss gibi. Ellerine sağlık. Nefis görünüyor.Yanında sıcacık bir çay. Of, of...
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  15. Müthiş lezzetli gözüküyor, elinize sağlık

    YanıtlaSil
  16. ne hoş bir görüntü ellerine sağlık sabah oluyor ve kahvaltıda yumurta yiyeceğim sanırım sayende : )

    YanıtlaSil