Malzemeler : 1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı süt
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tutam tuz
4-5 çorba kaşığı sıvıyağ
1 küçük kase bal
2 adet muz
6 adet çilek
1/2 su bardağı iri kırılmış ceviz
- Yumurtaları çırpıp,un,süt,tuz ve şekeri ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
- Teflon tavayı ısıtıp 1 çorba kaşığı sıvıyağ gezdirelim.
- 1 kepçe krep hamurundan alıp tavaya düzgünce yayılmasını sağlayalım,orta ateşte üstü donana kadar ön yüzünü daha sonra da spatula ile çevirerek arka yüzünü pişirelim.
- Bütün krepleri aynı şekilde pişirelim.
- Krepler soğuyunca her birine 1 çorba kaşığı bal sürelim.
- Bal sürdüğümüz kreplerin yarısının ortasına muz koyup sarma gibi saralım ve 3 santimlik dilimlere ayıralım.
- Kalan kreplere çilekleri dizip muzlu krepler gibi dilimleyelim.
- Tabağa krep dilimlerini meyveler görünecek şekilde dizelim.
- Üzerlerine kaşıkla bal gezdirelim ve iri kırılmış cevizleri serpiştirelim.
- Afiyet olsun.
krep çok amaçlı bir hamur,hem meyveli hem peynirli tüketebiliyoruz.görüntü çok hoş olmuş,muz zengin bir görüntü vermiş.ellerinize sağlık.
YanıtlaSilCanım krepler harika olmuş ellerine sağlık sevgiler.
YanıtlaSilımmm nefis hem kalorili hem lezzetli
YanıtlaSilellerine sağlık canım
Ellerine sağlık tam bir bomba hazırlamışsın canım sevgilerimle...
YanıtlaSil