Hepinize günaydın sevgili dostlar,size yaptığım cheesecake tarifini verip sabaha tatlı başlatmak istedim.
Malzemeler : 2 paket burçak bisküvi
100 gr.tereyağı
4 yumurta
9 çorba kaşığı dolusu tozşeker
1 kutu krema(200 ml)
300 gr.labne peyniri
1 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı mor haşhaş
1 vanilya
1 küçük paket tart jöle
Çilek sosu çilekli yalancı tavuk göğsünde kullandığım sosla aynı,tarifini buradan alabilirsiniz.
- Bisküvileri robotta un haline gelene kadar çekelim.
- Erimiş tereyağını bisküvilere ekleyip tekrar karıştıralım.
- 24 cm.lik kelepçeli kalıba tereyağlı bisküvileri yayıp,elimizle bastırarak yayalım ve tahta kaşıkla iyice sıkıştırarak düzeltelim,buzdolabında 1 saat dinlendirelim.
- Fırını 170 dereceye ayarlayalım.
- Yumurta ve şekeri derin bir kapta iyice kremamsı bir hal alana kadar çırpalım.
- Kremayı ekleyip çırpalım.
- Limon suyunu ve 2 çorba kaşığı su ile erittiğimiz jöleyi ekleyip karıştıralım.
- En son haşhaş ve vanilyayı ekleyip çırpalım.
- Buzdolabından bisküvi tabanı alıp karışımı üzerine dökelim,sıvı bir karışım oluyor merak etmeyin fırınlanınca kabarıp donuyor.
- 170 derece ısıttığımız fırına yerleştirip üzeri kızarana kadar pişirelim ve fırını kapatıp cheesecake i ılınmaya bırakalım.
- Ayrı bir tencerede çilek sosunu hazırlayıp ılıtalım.
- Ilıyan sosu cheesecake in üzerine dökelim ve buzdolabında kelepçeli kalıbı çıkarmadan bir gece beklettikten sonra ertesi gün kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis yapalım.
- Afiyet olsun dostlar:))
ben bir kere yaptım ama bizimkiler yemeyince bir daha yapmaya cesaret edemedim hepsi bana kalır diye.ellerine saglık.
YanıtlaSilCanım tam mevsimine uygun bir chesscake olmuş el
YanıtlaSillerine sağlık sevgiler.
harika görünüyor canım.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSillimonlusuna bayılırım çileklisini hiç yemediğimi farkettim şimdi görünce nefis gözüküyor biran önce denemeli : ) ellerine sağlık
YanıtlaSil