9 Ocak 2012 Pazartesi

MANTAR DOLMASI


   Yepyeni bir haftaya başladık,umarım güzelliklerle,mutluluklarla dolu olur.Geçmiş olsun dileklerinizi içeren güzel mesajlarınıza tekrar tekrar teşekkür ederim,çok mutlu oldum.

   Yavaş yavaş tariflerime dönmek istiyorum.Bugün gerek tek başına,gerek yemeklerin yanına garnitür olarak çok tercih ettiğimiz mantar dolması tarifi vereceğim.Bu tarif için seçtiğiniz mantarların mümkün olduğunca aynı ebatta ve geniş çanaklı olması gerekiyor.Çok kısa sürede hazırlanabilen pratik bir tarif.Soğuyunca lezzetini kaybettiğinden ön hazırlığını yaptıktan sonra sofraya oturmadan yarım saat önce fırına vermeniz önemli.







Malzemeler : 1/2 kg.mantar (sapları çıkarılmış,çıkardığınız sapları çorba veya börekte kullanabilirsiniz)
                      1 su bardağı tulum peyniri
                      1 su bardağı kaşar peyniri
                      Çeyrek demet dereotu
                      Zeytinyağı,tuz,karabiber
                      Pulbiber ( isteğe bağlı)

  • Temizleyip saplarını çıkardığımız mantar çanaklarını hafifçe zeytinyağlayıp fırın tepsisine dizelim.
  • Dereotunu kıyalım.
  • Peynirleri,dereotunu ve karabiberi ve istersek pulbiberi harmanlayalım.
  • Tuzunu kontrol ederek ayarlayalım.
  • Mantar çanaklarına karışımı paylaştıralım.
  • 230 derece ısıttığımız fırında 15-20 dakika mantarlar pişip peynirler kızarana kadar pişirelim.
  • Sıcak sıcak servis yapalım.
  • Afiyet olsun.



                      


15 yorum:

  1. Tekrar geçmiş olsun ve hoş geldin.Ellerine sağlık.Çok güzel olmuş.Peynirli,patatesli,kıymalı her türlüsünü çok seviyorum.Çok hafif ve lezzetli oluyor.

    YanıtlaSil
  2. çok seviyorum mantarın her halini..
    ellerine sağlık canım..
    çok lezzetli görünüyor..
    sevgilerimle..
    :)

    YanıtlaSil
  3. mantar delisi birine bu yapılırmı canım ya tam yeni yemek yedim.şimdi akşamı nasıl bekliycem.valla duygumu asla anlatamam ellerine sağlık.sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Mantar en sevdiğim sebzelerden. Dolması da çok farklı içlerle yapılıp çeşitlendirilebiliniyor. Ellerinize sağlık. Çok hoş görünüyor.

    YanıtlaSil
  5. cnm çok güzel olmuş ellerine sağlık mantarı bende çok severim deneyeceğim inş..

    YanıtlaSil
  6. mantar yemiyorum ama görüntü muhteşem olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Canımmmm hoşgeldin inşallah babacı
    ğın daha iyidir ve ameliyatı başarı
    ile geçer.Mantara aşığım ellerine
    sağlık enfes öpüyorum.

    YanıtlaSil
  8. harika bir lezzet .ben hiç tulum peynirli duymamıştım bi deniycem mutlaka ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  9. kızım çok seviyor bu şekilde mantarı harika görünüyor ellerine sağlık sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. bizde mantar çok sevilir, ellerine sağlık, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  11. Mantarın her hali makbuldur. Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  12. Mantarı çok seviyorum çok..
    Nefisss görünüyorlar canım nefiss..
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  13. Nefis bir tarif olmuş, bu arada çok dikkatlisiniz, insan ne kadar okusada gözünden kaçabiliyor. Uyarınız için çok teşekkürler.
    Güzelliklerde görüşme ümidiyle...

    YanıtlaSil
  14. canım cok severım harıka gorunuyor cok begendım bır tabak alsam bu arada yorum lınkınden tıkladıgımda erışıme kapalı yazıyor bılgıne,sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Ekrana yapismis durumdayim yorumu zor yaziyorm, mantar hastasiyim, ellerine saglik

    YanıtlaSil