Yepyeni bir haftaya başladık,umarım güzelliklerle,mutluluklarla dolu olur.Geçmiş olsun dileklerinizi içeren güzel mesajlarınıza tekrar tekrar teşekkür ederim,çok mutlu oldum.
Yavaş yavaş tariflerime dönmek istiyorum.Bugün gerek tek başına,gerek yemeklerin yanına garnitür olarak çok tercih ettiğimiz mantar dolması tarifi vereceğim.Bu tarif için seçtiğiniz mantarların mümkün olduğunca aynı ebatta ve geniş çanaklı olması gerekiyor.Çok kısa sürede hazırlanabilen pratik bir tarif.Soğuyunca lezzetini kaybettiğinden ön hazırlığını yaptıktan sonra sofraya oturmadan yarım saat önce fırına vermeniz önemli.
Malzemeler : 1/2 kg.mantar (sapları çıkarılmış,çıkardığınız sapları çorba veya börekte kullanabilirsiniz)
1 su bardağı tulum peyniri
1 su bardağı kaşar peyniri
Çeyrek demet dereotu
Zeytinyağı,tuz,karabiber
Pulbiber ( isteğe bağlı)
- Temizleyip saplarını çıkardığımız mantar çanaklarını hafifçe zeytinyağlayıp fırın tepsisine dizelim.
- Dereotunu kıyalım.
- Peynirleri,dereotunu ve karabiberi ve istersek pulbiberi harmanlayalım.
- Tuzunu kontrol ederek ayarlayalım.
- Mantar çanaklarına karışımı paylaştıralım.
- 230 derece ısıttığımız fırında 15-20 dakika mantarlar pişip peynirler kızarana kadar pişirelim.
- Sıcak sıcak servis yapalım.
- Afiyet olsun.
Tekrar geçmiş olsun ve hoş geldin.Ellerine sağlık.Çok güzel olmuş.Peynirli,patatesli,kıymalı her türlüsünü çok seviyorum.Çok hafif ve lezzetli oluyor.
YanıtlaSilçok seviyorum mantarın her halini..
YanıtlaSilellerine sağlık canım..
çok lezzetli görünüyor..
sevgilerimle..
:)
mantar delisi birine bu yapılırmı canım ya tam yeni yemek yedim.şimdi akşamı nasıl bekliycem.valla duygumu asla anlatamam ellerine sağlık.sevgiler
YanıtlaSilMantar en sevdiğim sebzelerden. Dolması da çok farklı içlerle yapılıp çeşitlendirilebiliniyor. Ellerinize sağlık. Çok hoş görünüyor.
YanıtlaSilcnm çok güzel olmuş ellerine sağlık mantarı bende çok severim deneyeceğim inş..
YanıtlaSilmantar yemiyorum ama görüntü muhteşem olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilCanımmmm hoşgeldin inşallah babacı
YanıtlaSilğın daha iyidir ve ameliyatı başarı
ile geçer.Mantara aşığım ellerine
sağlık enfes öpüyorum.
harika bir lezzet .ben hiç tulum peynirli duymamıştım bi deniycem mutlaka ellerine sağlık arkadaşım
YanıtlaSilkızım çok seviyor bu şekilde mantarı harika görünüyor ellerine sağlık sevgilerimle...
YanıtlaSilbizde mantar çok sevilir, ellerine sağlık, teşekkürler.
YanıtlaSilMantarın her hali makbuldur. Ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilMantarı çok seviyorum çok..
YanıtlaSilNefisss görünüyorlar canım nefiss..
Ellerine sağlık.
Nefis bir tarif olmuş, bu arada çok dikkatlisiniz, insan ne kadar okusada gözünden kaçabiliyor. Uyarınız için çok teşekkürler.
YanıtlaSilGüzelliklerde görüşme ümidiyle...
canım cok severım harıka gorunuyor cok begendım bır tabak alsam bu arada yorum lınkınden tıkladıgımda erışıme kapalı yazıyor bılgıne,sevgiler...
YanıtlaSilEkrana yapismis durumdayim yorumu zor yaziyorm, mantar hastasiyim, ellerine saglik
YanıtlaSil