Ortadoğu mutfağıyla etkileşim sonrası Türk mutfağında yerini almış olan bu mezenin ana malzemesi,Hatay'da yazdan kurutulmuş olan kırmızı Hatay biberleridir.Bu biberler kullanılacağı zaman ıslatılır ve çekilir,salça kıvamında fakat çok daha lezzetli olur.Kuru biber yoksa iyi kalite biber salçası da kullanılabilir.
Her ne kadar meze olarak geçse de kahvaltılarda ekmek ve hatta simit üstü yemesi çok güzel olur.
Sağlıklı,mutlu,güzel bir hafta olsun.Acıyı sadece yemeklerde tatmamız dileğiyle...
Malzemeler : 12 adet baş biber (kuru biber),(kuru biber yoksa 2 yemek kaşığı dolusu biber salçası)
2 dilim etimek (yoksa galeta veya fırınlanmış herhangi bir ekmek)
1 su bardağı ceviz içi
3 yemek kaşığı nar ekşisi
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı dolusu kekik
Tuz
Zeytinyağı
- Kuru biberleri yıkayıp en az bir saat suda bekletip süzelim ve robotta çekelim.
- Etimekleri ve ceviz içini robotta incecik çekelim.
- Bir kaba çekilmiş biberi,öğütülmüş ekmek ve cevizi alalım.
- Sarımsağı ezip ekleyelim.
- Nar ekşisi,kimyon,karabiber,kekik ekleyip tuzunu ayarlayalım.
- Bolca zeytinyağı ilave edip güzelce karıştıralım.
- Zevkimize göre süsleyerek servis yapalım.
- Afiyet olsun.
o kadar güzel görünüyorki kahvaltıda yapmadım olsa ekmeği bandıra bandıra yesem:) ellerine sağlık...
YanıtlaSilCanım teşekkürler,sevgiler.
SilEllerine sağlık.Ben de pul biberden yapılmış olanı tercih ediyorum.Sevgiler.
YanıtlaSilBiberin her versiyonu kullanılabiliyor,teşekkür ederim.
SilSevgiler:)
Merhaba Erguvan Vakti, nerlesin bilmiyorum ama bütün çocukluğumun ve gençliğimin geçtiği Baba Evimin kokusunu tüttürdün burnumda... Mersin'deki Evimizde hemen her fırsatta yapılan bir yiyecekti Muhammara. Tarifi biraz farklı olsa da adı bile yetti...Ellerine sağlık, Afiyetle yiyin...
YanıtlaSilMerhaba ANG;ziyaretinize çok memnun oldum.Hataylı'yım,Gaziantep'te yaşıyorum.İlkokul süresince Mersin Erdemli'de yaşadım ailemin işi nedeniyle.O nedenle Adana da dahil bu şehirlerde kendimi yabancı hissetmem.Tarif şehirden şehire değişiklikler içerse de özünde aynı,teşekkür ederim.
SilHarika olmuş. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Ahucuğum,sevgiler.
SilNasıl güzel görünüyor , ekmek banasım geldi , ellerine sağlık canım .
YanıtlaSilEkmek banmak serbest:))
Silçok severim.ellerinize sağlık.güzel görünüyor.
YanıtlaSilTeşekkür ederim,iyi haftalar.
SilÇok iştah açıcı görünüyor ellerine sağlık,sevgiler
YanıtlaSilTeşekkür ederim,sevgilerimle
Silİşte buna bayılırım. Hatay mutfağı baş döndürücü lezzetler içeriyor
YanıtlaSilTeşekkür ederim,genel olarak Türk mutfağı baş döndürücü:))
Silekmeğimi aldım geldim
YanıtlaSilbandım gidiyorum
ellerine sağlık canım.
:))))))
:)))
Silteşekkür ederim,sevgiler.
ellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilnefiss görünüyor muhammaran:)
hiçyapmadım ama tatmışlığım var:)
teşekkür ederim canım,köftelerin yanına tavsiye ederim.
Silekmekle bana bana yemeside nasıl güzel olur canım.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilgüzel oluyor Sevdacığım,sevgiler.
Silsüper,ellerine sağlık:)Sevgiler
YanıtlaSilteşekkür ederim,sevgiler:)
Silayyy evet duydum duydum da hiç yiyemedim şundan yahu.... ellerine sağlık müthiş.
YanıtlaSilLeyla'nın Kahve Dükkanı
Acı yiyebiliyorsan tavsiye ederim,teşekkür ederim.
SilEn sevdiğim ekemk üstü lezzetidir, etimek çok ilginç, ben beyaz peynirde koyarım.Elinize sağlık
YanıtlaSilKullanılan ekmeğin kuru olması ve öğütülmesi gerekiyor.Peynir kullanılarak hazırlanan biber versiyonları da var,teşekkürler.
Sil