25 Ocak 2012 Çarşamba

ETLİ BRÜKSEL LAHANASI


   Brüksel lahanası özellikle talep edilen bir sebze değil,ev halkının damak tadına uyarlanarak arada sırada menüye giriyor.




Malzemeler : 1/2 kg.brüksel lahanası
                      250 gr.kuşbaşı et
                      1 su bardağından bir parmak az haşlanmış nohut
                      1 adet kuru soğan
                      2 diş sarımsak
                      1 yemek kaşığı domates salçası
                      1/2 yemek kaşığı  biber salçası
                      Tuz,karabiber
                      Pulbiber (isteğe bağlı)
                      1/2 limon suyu
                      2,5 su bardağı su

  • Lahanaların uçlarındaki sert kısımları keselim,kötü yapraklarını ayıklayalım.
  • Etleri tencereye alıp orta ateşte karıştırarak pişirelim.
  • Pişen etlere sıvıyağ ekleyip,yemeklik doğradığımız soğanı ve sarımsakları ilave edelim ve sarartalım.
  • Salçaları ve lahanaları ekleyip alt üst edelim,nohutları ilave edelim.
  • Yemeğe su ve limon suyunu ilave edip tuz,karabiber atalım,arzu edersek pulbiber de koyalım ve kaynamaya bırakalım.
  • Yemek kaynayınca kısık ateşe alıp lahanalar yumuşayana kadar pişirelim.
  • Pişince sıcak servis yapalım.
  • Afiyet olsun.

Dumanı üstünde etli brüksel lahanası:))


19 yorum:

  1. canım ellerine sağlık.çok lezzetli görünüyor.sebze yemeklerini daha doğrusu rabbimin yarattığı tüm lezzetleri çok seviyorum.siz maharetli hanımlar sayesindede güzel lezzetlerle tanışıyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  2. bizim evde de hiç yenilmiyor:) bu sene hiç yapmadım:) resimde harika görünüyor bir tabak olsa yerim ellerine emeklerine sağlık sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım.Bizim evde de pek talep görmez nedense.Bu şekilde hiç denemedim.

    YanıtlaSil
  4. Bu minyatür lahanalara oldum olası bayılıyorum. Ellerine sağlık, afiyet olsun, sevgiler...

    ANG

    YanıtlaSil
  5. görüntü muhteşem cnaım.nefis olmuş nefisss.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  6. Hiç yapmadım,evde yenilmiyor ama resminden olsa da yesek diyecek bir görüntü..Ellerine sağlık..Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık, nefis görünüyor :)

    YanıtlaSil
  8. Canım bu lahana bizim evde hiç sevilmiyor malesef. Ama siz sevdiysniz ne güzel, afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  9. Brüksel lahanasını etli hiç denemedim, çok değişik olmuş.Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  10. salatasına bayılıyorum brüksel lahananın,yemeğini yemedim ama güzel görünyor,
    eline sağlık:)

    YanıtlaSil
  11. peek severim.

    bi de üstteki foto ne huzur verici.
    :)

    YanıtlaSil
  12. Of Allah'ım offf. Nefisss. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  13. canım ben geldim
    oğlum bürükse lahanası istemişti
    taaaaamona göre
    aldım gidiyorum
    :)))))))

    YanıtlaSil
  14. Benim ev halkı hiç sevmedi bu brüksel lahanasını..
    Zaten faydalı ne varda burun kıvırıyorlar..
    Ellerine sağlık canım..
    Nefiss görünüyor.

    YanıtlaSil
  15. ben hep salatasını yapar yerim.ama eminim böylede lezzetlidir.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  16. bizimkilerde pek sevmezler,bir kere salatasını yaptım dahada denemedim,belki böyle bizim ahalide yer denemek lazım,ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  17. ben hep salatasını yapardım buda değişik bir tarif
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  18. Çok güzel görünüyor, ellerine sağlık.
    Bende sotesini yapmıştım. Bu şeklini de denemek isterim.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. harika görünüyor (:

    YanıtlaSil