Brüksel lahanası özellikle talep edilen bir sebze değil,ev halkının damak tadına uyarlanarak arada sırada menüye giriyor.
Malzemeler : 1/2 kg.brüksel lahanası
250 gr.kuşbaşı et
1 su bardağından bir parmak az haşlanmış nohut
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
Tuz,karabiber
Pulbiber (isteğe bağlı)
1/2 limon suyu
2,5 su bardağı su
- Lahanaların uçlarındaki sert kısımları keselim,kötü yapraklarını ayıklayalım.
- Etleri tencereye alıp orta ateşte karıştırarak pişirelim.
- Pişen etlere sıvıyağ ekleyip,yemeklik doğradığımız soğanı ve sarımsakları ilave edelim ve sarartalım.
- Salçaları ve lahanaları ekleyip alt üst edelim,nohutları ilave edelim.
- Yemeğe su ve limon suyunu ilave edip tuz,karabiber atalım,arzu edersek pulbiber de koyalım ve kaynamaya bırakalım.
- Yemek kaynayınca kısık ateşe alıp lahanalar yumuşayana kadar pişirelim.
- Pişince sıcak servis yapalım.
- Afiyet olsun.
Dumanı üstünde etli brüksel lahanası:)) |
canım ellerine sağlık.çok lezzetli görünüyor.sebze yemeklerini daha doğrusu rabbimin yarattığı tüm lezzetleri çok seviyorum.siz maharetli hanımlar sayesindede güzel lezzetlerle tanışıyorum sevgiler
YanıtlaSilbizim evde de hiç yenilmiyor:) bu sene hiç yapmadım:) resimde harika görünüyor bir tabak olsa yerim ellerine emeklerine sağlık sevgilerimle...
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.Bizim evde de pek talep görmez nedense.Bu şekilde hiç denemedim.
YanıtlaSilBu minyatür lahanalara oldum olası bayılıyorum. Ellerine sağlık, afiyet olsun, sevgiler...
YanıtlaSilANG
görüntü muhteşem cnaım.nefis olmuş nefisss.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilHiç yapmadım,evde yenilmiyor ama resminden olsa da yesek diyecek bir görüntü..Ellerine sağlık..Sevgiler:)
YanıtlaSilellerine sağlık, nefis görünüyor :)
YanıtlaSilCanım bu lahana bizim evde hiç sevilmiyor malesef. Ama siz sevdiysniz ne güzel, afiyet olsun..
YanıtlaSilBrüksel lahanasını etli hiç denemedim, çok değişik olmuş.Elinize sağlık
YanıtlaSilsalatasına bayılıyorum brüksel lahananın,yemeğini yemedim ama güzel görünyor,
YanıtlaSileline sağlık:)
peek severim.
YanıtlaSilbi de üstteki foto ne huzur verici.
:)
Of Allah'ım offf. Nefisss. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilcanım ben geldim
YanıtlaSiloğlum bürükse lahanası istemişti
taaaaamona göre
aldım gidiyorum
:)))))))
Benim ev halkı hiç sevmedi bu brüksel lahanasını..
YanıtlaSilZaten faydalı ne varda burun kıvırıyorlar..
Ellerine sağlık canım..
Nefiss görünüyor.
ben hep salatasını yapar yerim.ama eminim böylede lezzetlidir.ellerine saglık.
YanıtlaSilbizimkilerde pek sevmezler,bir kere salatasını yaptım dahada denemedim,belki böyle bizim ahalide yer denemek lazım,ellerine sağlık..
YanıtlaSilben hep salatasını yapardım buda değişik bir tarif
YanıtlaSilsevgiler:)
Çok güzel görünüyor, ellerine sağlık.
YanıtlaSilBende sotesini yapmıştım. Bu şeklini de denemek isterim.
Sevgiler.
harika görünüyor (:
YanıtlaSil