Günlerdir görüntülerini seyredip,hasretle beklediğimiz kar nihayet yağdı.Şehrimiz baştan ayağa beyazlara büründü,dışarıda muhteşem bir manzara hakim.Bizler de manzaranın keyfine vararak özlemimizi gideriyoruz.
Soğuk kış şartlarının beraberinde getirdiği sorunların da farkındayım ama karasal iklime sahip Gaziantep'te iklimlerin değişmesiyle,beş yıl önce bu şekilde kar yağmıştı çok istememiz biraz da bu nedenle...
Kapama adıyla yapılan yemek çeşitleri mevcut.Sizlerle sevdiğim bir kapama tarifini paylaşmak istiyorum.Bu yemeği etle de yapabilirsiniz.Başlı başına bir davet yemeği,başlangıçta bir çorba yanında da salata ile güzel bir menü oluşturabilirsiniz.
Malzemeler : 6 adet piliç baget
2 su bardağı pilavlık pirinç
1 adet iri kuru soğan
1 adet iri domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 adet defne yaprağı
Tane karabiber
Tuz
Pulbiber (isteğe bağlı)
Zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı sıcak tavuk suyu
- Bagetleri tencereye alıp 4-5 adet tane karabiber ve defne yapraklarını ekleyelim,üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayalım.
- Pişen butları bir tabağa alıp,tavuk suyunu süzgeçten geçirelim.
- Pirinci yıkayıp,1 çay kaşığı tuz eklediğimiz ılık suda yarım saat bekletelim.
- Kuru soğanı yemeklik doğrayıp biraz zeytinyağında sarartalım.
- Domatesi soyup küçük küp küp doğrayalım soğanlara ilave edelim.
- Salçaları ekleyelim,tuz ve karabiberini ayarlayalım, kavurmaya devam edelim.
- Pirinci süzüp ilave edelim ve 2-3 dakika kavurup ocaktan alalım.
- Fırın tepsisine pilavı yayalım,üzerine butları dizelim ve 3 su bardağı sıcak tavuk suyunu gezdirelim,en üste tereyağını minik parçalar halinde yerleştirelim.
- Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında ağzı kapalı olarak suyunu çekene kadar 25-30 dakika pişirelim.
- Yemeği çıkarıp butları çevirelim,seviyorsak biraz pul biber serpelim ve butların üzerlerinin kızarması için bu sefer kapaksız olarak 10 dakika daha pişirip fırından alalım.
- Sıcak sıcak servis yapalım
- Afiyet olsun.
canım harika görünüyor , ellerine sağlık , sevgiler.
YanıtlaSilZeynepciğim,teşekkürler,iyi pazarlar.
Silof harika bir yemek olmuş pilavın malzemeleri de çok güzel pilava lezzet katmıştır ellerine emeklerine sağlık.
YanıtlaSilbabanın sağlığı nasıl oldu arkadaşım ameliyattan bahsetmiştin oldumu? hep soruyum diyordum.benim sağlık sorunları girince...
Canım teşekkürler,şu an iyi,ay sonunda ameliyat olacak,bekliyoruz,sevgiler.
Silçok güzel,tavuk yemeklerinin her hali makbulüm:)ellerine sağlık.sevgiler:)
YanıtlaSilBen de severim tavuğu,teşekkür ederim.
Silİyi pazarlar,sevgiler.
HARİKA GÖRÜNÜYOR CANIMM..
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK..
GİTMEDEN Bİ SESLENEYİM DEDİM.
HAZIRLIKLAR TAM GAZ DEWAM EDİYOR.
KISMETSE AKŞAM YOLCUYUZ.
RABBİME EMANETSİN...
ÖPÜYORUM CANIM..
:)
Canım iyi yolculuklar,kendinize dikkat edin.
SilGörüşmek üzere...
Öpüyorum.
ellerinize sağlık süper görünüyor.
YanıtlaSilTeşekkür ederim,sevgiler.
Silayy bende tel şehriyeli olarak dün yaptım ellerine sağlık nefis görünüyor
YanıtlaSilöyle de güzel olmuştur,teşekkür ederim,sevgiler.
Silyengecim çok iştah açıcı görünüyor.sunumuda çok şık dürüyor.ellerine saglık.
YanıtlaSilcanım teşekkür ederim,öpüyorum.
SilEllerine sağlık canım.Eşimin ailesinde bu bayram yemeğidir.Gerçi onlar bayram dışında da çok yaparlar.Çok severim.Biz de yaparız.Ellerine sağlık.Sevgiler.
YanıtlaSilteşekkür ederim pembe kekikciğim,ben trakya tarafı diye biliyorum ama emin değilim.bizim de severek yediğimiz bir yemek.
SilSevgilerimle.
şu görüntüye bakıpta yemeyecek kimse varmı bilmiyorum cnaım.nefis nefissss.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilteşekkür ederim Sevdacığım,öpüyorum,sevgiler.
Silbu şekilde denememiştim tavuğun her yemeğine bayılırımmm nefis görünüyor
YanıtlaSilBence denemelisiniz,teşekkür ederim.
Silmuhteşem görünüyor, emeklerine sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim,sevgiler.
SilHarika bir goruntu. Antep yoresinin her yemegi ayri bir guzel...
YanıtlaSilSevgiler
Teşekkür ederim,yemeğin tam olarak yöresini bilmiyorum,sevgiler.
Sil