19 Mayıs 2011 Perşembe

ÇİFT PEYNİRLİ TEREYAĞLI BRUSCHETTA



  Bu tarif kardeşime ait ve aslında orijinal Bruschetta'nın biraz değişmiş hali,belki Türk versiyonu diyebiliriz umarım kardeşim kızmaz,kızmaz benim canım:))Lezzetine garanti vereceğim bu tarifi yine kendisinin ellerinden yedik,ellerin dert görmesin canım.Denemek isteyenlere mutlaka köy ekmeği veya tam buğday unu ekmeği kullanmanızı öneriyor beyaz ekmek yumuşayacağından iyi sonuç vermiyormuş.






Malzemeler  : 6 dilim tam buğday unu ekmeği
                       1/2 su bardağı tulum peyniri
                       1/2 su bardağı yağlı beyaz peynir
                       3 adet yumurta
                       1 tutam taze kekik(yoksa dereotu da çok yakışır)
                       1/2 çay kaşığı karabiber
                       1/2 çay kaşığı pulbiber
                       Tereyağı,Tuz
  • Ekmeklere bıçakla tereyağı sürelim.
  • Peynirleri rendeleyelim.
  • Kekiği/dereotunu iri kıyalım.
  • Derin bir kasede yumurtaları çırpıp,peynirleri,kekiği,baharatları ve tuzu ekleyip karıştıralım.
  • Hazırladığımız harcı ekmeklerin üzerine paylaştıralım.
  • 180 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Sıcak sıcak servis yapalım.
  • Afiyet olsun.

                       

4 yorum:

  1. Ellerine sağlık ben de bunu bazen pazar kahvaltılarında veya acele misafir geldiğinde yapıyorum çok lezzetli oluyor sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Kahvaltı için nefis bir seçenek çayın yanında çok güzel olur. Kardeşinin ellerine sağlık sizlere de afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  3. Bu nefiss dilimlerden kaç tane yerim tahmin bile edemiyorum.
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Canım hayırlı cumalar bayılırım sıcak sıcak yeme
    ye sevgiler.

    YanıtlaSil