10 Ağustos 2011 Çarşamba

MISIR ÇORBASI

  İftar sofralarınız için mideyi yormayan ve çok hafif bir çorba bu,fazla malzemesi ve baharatı yok,içerken çok sıcak olması da gerekmiyor,ılık da gayet güzel.







   Malzemeler : 2 yemek kaşığı tereyağı
                         2 yemek kaşığı dolusu un
                         5 yemek kaşığı dolusu konserve mısır
                         1 adet kırmızı biber
                         6 su bardağı kaynar su
                         Pul biber,tuz


  • 1 kaşık tereyağını eritip unu ekleyelim ve kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Sıcak suyu ekleyelim,kırmızıbiberi küp küp doğrayıp ekleyelim,15 dakika biberler pişene kadar orta ateşte kaynatalım.
  • Mısırları,tuzu ekleyip bir taşım kaynatalım ve çorbayı ocaktan alalım.
  • Kalan bir kaşık tereyağını eritip pul biber ekleyelim ve kızdıralım.
  • Çorbayı servis yaparken üzerine biberli yağ gezdirelim.
  • Afiyet olsun.


                        
                      

4 yorum:

  1. Çok güzel bir çorba olmuş.Gerçi biraz farklı ama ben un yerine patates kullanıp,biraz da havuç ekliyorum.O da çok güzel oluyor.Ama senin tarifini de deneyeceğim.Ellerine sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Umarım böyle de beğenirsiniz,sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. Hiç denemedim mısır çorbasını ama en kısa zamanda yapmalıyım.
    Ev halkının beğeneceğine eminim.
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  4. Çocuklarım severek içti,umarım siz de beğenirsiniz:)

    YanıtlaSil