2 Ağustos 2011 Salı

YAYLA ÇORBASI

 
   Yayla çorbası,iftarda mideyi rahatlatacak,sahurda içtiğinizde tokluk sağlayacak bir çorba.Ben su ile yaptım ama özellikle hastayken veya çocuklar için et suyu ile de yapılabilir,besleyici özelliği ve lezzeti artar.Et suyu kullandığınızda üzerine gezdirdiğiniz yağı sıvı yağ kullanmanızı tavsiye ederim,tereyağı ağır gelebilir.







Malzemeler : 10 su bardağı su
                      1 çay bardağı pirinç
                      2 su bardağı yoğurt
                      1 çorba kaşığı un
                      1 yumurta sarısı
                      2 çorba kaşığı tereyağı
                      1 çorba kaşığı nane
                      Tuz


  • Tencereye suyu alıp kaynatalım.
  • Pirinci iyice yıkayıp suya ekleyelim,açılana kadar kısık ateşte pişsin.
  • Yoğurdu derin bir kaba alıp çırpalım,yumurta sarısı ve unu ekleyip iyice yedirelim.
  • Çorbanın suyundan bir-iki kepçe ile alıp yoğurda yavaşça karıştıralım ki yoğurt ılısın ve çorbaya ekleyince kesilmesin.
  • Yoğurt karışımını  yavaşça çorbaya ekleyelim,aynı zamanda hızlıca çorbayı karıştıralım.
  • Kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim,bu arada tencere kısık ateşte olmasın.
  • Çorba bir taşım kaynayınca tuzunu ayarlayıp tencerenin altını kapatalım.
  • Bir tavada tereyağını eritip nane ilave edelim,kızarınca altını kapatalım.
  • Çorbayı servis ederken üzerine naneli yağ gezdirelim.
  • Afiyet olsun.               

                  


                   

4 yorum:

  1. Ellerine sağlık.En sevdiğim çorbalardan biridir.Çok nefis görünüyor.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. Çok iştah açıcı görünüyor ben de bugün yapacağım,ellerine sağlık,sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Mutfak gazetesi,Anneannenin emekleri;teşekkür ederim,yapıp içeceklere afiyet olsun.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. bayılırım bol naneli nefis yayla çorbasına görüntüsü de bir o kadar güzel afiyet şeker olsun

    YanıtlaSil