25 Ağustos 2011 Perşembe

PAÇANGA BÖREĞİ

  Pastırma bizim  aklımıza sadece Ramazan'da gelir,bir kere alırız,eğer denemek istediğim yeni bir tarif çıkmazsa karşıma  seneye kadar almayız.Aldığımda da yaptığım tarifler arasında mutlaka paçanga böreği de olur.Bu sene yapmakta geç kaldım biraz, havalar çok sıcak gidince canım istemedi açıkçası.Geçen gece sahurda yaptım nihayet,gerçi sahurdan ziyade iftara daha iyi olur,malum susatıyor ama olsun bir kerelik bir şey olmaz.Pastırmanın ve kaşarın tuzu olduğundan yaparken tuz ilave etmedim.Pastırmayı kullanırken çemen sevmiyorsanız ayıklayıp kullanabilirsiniz.






Malzemeler : 2 adet yufka
                      8 dilim pastırma
                      8 dilim pastırma uzunluğunda kaşar peyniri
                      2 adet orta boy domates
                      2 adet orta boy yeşil biber
                      1-2 adet yumurta beyazı
                      Galeta unu

Kızartmak için: Sıvı yağ


  • Domateslerin kabuklarını soyup minik küp küp doğrayalım,suyunu süzelim.
  • Biberlerin tohumlarını temizleyip incecik yemeklik doğrayalım.
  • İki yufkayı üst üste açalım,bıçakla sekiz eşit üçgene keselim.
  • Her üçgenin geniş kısmına bir dilim pastırma üzerine kaşar yerleştirelim,domates ve biberden en üste serpelim.
  • Kenarlarını hafifçe içe kıvırıp geniş rulo şeklinde saralım.
  • Hepsini sardıktan sonra yağı kızdıralım,börekleri önce yumurta beyazına sonra galeta ununa bulayıp kızartalım,havlu kağıt üzerine alıp fazla yağını çektirelim.
  • Sıcak sıcak servis yapalım.
  • Afiyet olsun.



                      

12 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım,
    Pastırma ve kaşarın lezzeti birleşince süper oluyor.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. biz heralde bir dönem Kayseri'de yaşadığımızdan, pastırma ekmek gibi tüketilir, bu tarif tam bana göre, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar canim, ellerine saglik cok nefis bir tad olmustur.
    Sucuk, salam sevmem ama pastirmayi severim, buda harikadir, sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. kaç gundur bende yapıcam erteleyıp duruyorum,ellerıne sağlık canım

    YanıtlaSil
  5. bende çok severim
    ama galeta unu kullanmm değişik olmuş
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel kızarmış,harika görünüyor.Ellerine sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Bu böreği nasıl sevdiğimi anlatamam.
    Pastırma için deliren biri olarak bu böreğede doyamam ben..
    Ellerien sağlık canım

    YanıtlaSil
  8. pastırmayı sevmeme rağmen bu böreği severek yiyorum gariptir:)

    YanıtlaSil
  9. Canımmm ellerine sağlık kokusu burnuma geldi resmen öpüyorum.

    YanıtlaSil
  10. Nefis görünüyor nasıl da canım çekti ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  11. Şimdiden iyi bayramlar.. her gününüzün bayram kadar güzel geçmesini diliyorum.. sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  12. Seval;kaşar-pastırma iyibirikili,domates de pastırmanın ağırlığını alıyor.
    Noblesse;haklısın Kayserililer için pastırma vazgeçilmez,biz daha çok sucukseveriz.
    Merhaba anneminkızıyım,teşekkür ederim.
    Zeymuran;senin tarifini de merakla bekliyorum.
    Yemek bir aşk;ben orijinal tarifte galeta ununa bulanıyor diye biliyorum.
    Pembe kekik,Meliha,Derya,Handan;teşekkür ederim.
    Lezzetli tatlar;kullanılan malzemeler pastırmayla çok uyumulu,ondan herhalde.
    Seçil;teşekkür ederim,sana ve sevdiklerine de mutlu güzel bir bayram dilerim.

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil