Pastırma bizim aklımıza sadece Ramazan'da gelir,bir kere alırız,eğer denemek istediğim yeni bir tarif çıkmazsa karşıma seneye kadar almayız.Aldığımda da yaptığım tarifler arasında mutlaka paçanga böreği de olur.Bu sene yapmakta geç kaldım biraz, havalar çok sıcak gidince canım istemedi açıkçası.Geçen gece sahurda yaptım nihayet,gerçi sahurdan ziyade iftara daha iyi olur,malum susatıyor ama olsun bir kerelik bir şey olmaz.Pastırmanın ve kaşarın tuzu olduğundan yaparken tuz ilave etmedim.Pastırmayı kullanırken çemen sevmiyorsanız ayıklayıp kullanabilirsiniz.
Malzemeler : 2 adet yufka
8 dilim pastırma
8 dilim pastırma uzunluğunda kaşar peyniri
2 adet orta boy domates
2 adet orta boy yeşil biber
1-2 adet yumurta beyazı
Galeta unu
Kızartmak için: Sıvı yağ
- Domateslerin kabuklarını soyup minik küp küp doğrayalım,suyunu süzelim.
- Biberlerin tohumlarını temizleyip incecik yemeklik doğrayalım.
- İki yufkayı üst üste açalım,bıçakla sekiz eşit üçgene keselim.
- Her üçgenin geniş kısmına bir dilim pastırma üzerine kaşar yerleştirelim,domates ve biberden en üste serpelim.
- Kenarlarını hafifçe içe kıvırıp geniş rulo şeklinde saralım.
- Hepsini sardıktan sonra yağı kızdıralım,börekleri önce yumurta beyazına sonra galeta ununa bulayıp kızartalım,havlu kağıt üzerine alıp fazla yağını çektirelim.
- Sıcak sıcak servis yapalım.
- Afiyet olsun.
Ellerine sağlık canım,
YanıtlaSilPastırma ve kaşarın lezzeti birleşince süper oluyor.
Sevgilerimle...
biz heralde bir dönem Kayseri'de yaşadığımızdan, pastırma ekmek gibi tüketilir, bu tarif tam bana göre, ellerine sağlık.
YanıtlaSilMerhabalar canim, ellerine saglik cok nefis bir tad olmustur.
YanıtlaSilSucuk, salam sevmem ama pastirmayi severim, buda harikadir, sevgiler...
kaç gundur bende yapıcam erteleyıp duruyorum,ellerıne sağlık canım
YanıtlaSilbende çok severim
YanıtlaSilama galeta unu kullanmm değişik olmuş
sevgilerimle..
Çok güzel kızarmış,harika görünüyor.Ellerine sağlık.Sevgiler.
YanıtlaSilBu böreği nasıl sevdiğimi anlatamam.
YanıtlaSilPastırma için deliren biri olarak bu böreğede doyamam ben..
Ellerien sağlık canım
pastırmayı sevmeme rağmen bu böreği severek yiyorum gariptir:)
YanıtlaSilCanımmm ellerine sağlık kokusu burnuma geldi resmen öpüyorum.
YanıtlaSilNefis görünüyor nasıl da canım çekti ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilŞimdiden iyi bayramlar.. her gününüzün bayram kadar güzel geçmesini diliyorum.. sevgilerimle..
YanıtlaSilSeval;kaşar-pastırma iyibirikili,domates de pastırmanın ağırlığını alıyor.
YanıtlaSilNoblesse;haklısın Kayserililer için pastırma vazgeçilmez,biz daha çok sucukseveriz.
Merhaba anneminkızıyım,teşekkür ederim.
Zeymuran;senin tarifini de merakla bekliyorum.
Yemek bir aşk;ben orijinal tarifte galeta ununa bulanıyor diye biliyorum.
Pembe kekik,Meliha,Derya,Handan;teşekkür ederim.
Lezzetli tatlar;kullanılan malzemeler pastırmayla çok uyumulu,ondan herhalde.
Seçil;teşekkür ederim,sana ve sevdiklerine de mutlu güzel bir bayram dilerim.
Sevgilerimle...