11 Ağustos 2011 Perşembe

ZERDEÇALLI VE ETLİ PİLAV

  Aslında bu pilavı safranlı yapacaktım ama evde kalmamıştı benim de almaya vaktim olmadığından zerdeçal kullandım.İstediğim sarı rengi verdi,tadı da olmadığından pilavın lezzeti değişmedi zaten çok faydalı olduğunu öğrendiğimden beri kullanmaya çalışıyorum.Safranlıyı da başka bir güne erteledim.






   Malzemeler : 1 su bardağı baldo pirinç
                         1 kase haşlanmış ve iri didiklenmiş et
                         1,5 su bardağı kaynar su (1/2 su bardağını et suyu olarak kullandım)
                         1/2 çay kaşığı zerdeçal
                         2 çorba kaşığı tereyağı ve sıvı yağ karışımı
                         Tuz


  • Pirinci iyice yıkayıp,yarım saat ıslatalım.
  • Tencereye tereyağı ve sıvı yağı alıp ısıtalım,pirinci süzüp ekleyelim ve beyazlaşana kadar bir kaç dakika kavuralım.
  • 1,5 su bardağı suya zerdeçalı karıştıralım ve tencereye ekleyelim,tuzunu ayarlayalım.
  • Pilav kaynayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip altını kapatalım,15 dakika demlenmeye bırakalım.
  • Pilavı servis tabağına alıp etrafına haşlanmış etleri dizelim.
  • Afiyet olsun.

                         

5 yorum:

  1. Pirinçlerin tane tane nefis görünüyor.Benim eşi mde safranın tadını sevmiyor.Ben de deneyip ona sürpriz yapayım.İyi olmuş safranının bittiği keşif yaptın ne güzel.Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. pilavın rengine bayıldım canım.harika olmuş.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. Zerdeçalı bende kullanıyorum gerçekten çok faydalı..
    Pilavın harika görünüyor canım.
    Ellerine sağlık.
    Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Pembe kekik,kısıtlı imkanlarda insan daha yaratıcı olabiliyor bazen:)

    Sevda,Hayat Cafe;çok teşekkür ederim.

    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. oh miss gibi ,ellerıne sağlık canım

    YanıtlaSil