Bu senenin ilk karnıbaharı...
Beşamel sosu sevdiğim için graten olarak hazırladım.
Not:Piştikten sonra 15 dakika dinlenirse daha güzel dilimleniyor.
Beşamel sosu sevdiğim için graten olarak hazırladım.
Not:Piştikten sonra 15 dakika dinlenirse daha güzel dilimleniyor.
Malzemeler : 1 küçük boy karnıbahar
1 orta boy kuru soğan
2 adet iri havuç
Zeytinyağı
Tuz
Pulbiber(isteğe bağlı)
Beşamel sos :3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
Tuz,karabiber,muskat rendesi
Zeytinyağı
Üzeri : 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
- Karnıbaharı yıkayıp çiçek çiçek ayıralım ve haşlayalım.
- Soğan ve havuçları küp küp doğrayıp,tuz ve istersek pulbiber ekleyip biraz zeytinyağında soteleyelim.
- Fırın kabına karnıbahar ve sotelenmiş sebzeleri alıp hafifçe altüst edelim.
- Beşamel sos için 3 yemek kaşığı zeytinyağına unu ekleyip kavuralım.
- Un kavrulunca süt,tuz,karabiber ve 1 tutam muskat rendesi ekleyip,pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.(Topaklanma olursa blendırdan geçirelim)
- Sos kaynar kaynamaz ocaktan alalım ve yemeğin üzerine tamamen kapatacak şekilde gezdirelim.
- En üste kaşar rendesini serpelim ve 180 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Yemeği fırından alınca 15 dakika dinlendirelim ve dilimleyerek servis yapalım.
- Afiyet olsun.
Ellerine sağlık.Karnabaharın en sevdiğim hali.Malzeme listesinde bir karışıklık olmuş herhalde.Sevgilerimle.
YanıtlaSilBeşemal sos müthiş lezzet veriyor her sebzeye..
YanıtlaSilCanım nefiss görünüyor.
Ellerine sağlık.
değişik (yani bana göre değişik)bir karnabahar yemeği yapmak iyi olacak, ellerine sağlık.
YanıtlaSilcanım kışın çok sık yaparım ellerine
YanıtlaSilsağlık enfes görünüyor öpüyorum.
Sanki karnıbahar değilmişçesine lezzetli görünüyor :) Bunu becerebilmek maharet ister.
YanıtlaSilSevgili pembe kekik;
YanıtlaSiluyarın için teşekkür ederim,süt yerine de un yazmışım,hemen düzelttim.
Eline sağlık en sevdiğim yemeklerden biridir arkadaşım sevgiler...
YanıtlaSilgörüntü harika tadıda eminim öyledir ellerinize sağlık...
YanıtlaSilküçük kızımın çok severek tükettiği bir sebze her halini severek yer..börek gibi çok güzel duruyor eline sağlık...sevgiler,selamlar...
YanıtlaSilbeşamel sos yediriyor bana karnabaharı:)))şifa olsun
YanıtlaSilellerine sağlık canım mis gibi olmuştur graten..
YanıtlaSilkarnıbaharın hertürlüsünü seviyoruz zaten:)
ohhh missss süper
YanıtlaSilellerine sağlık
kucak dolusu sevgilerimle...
enfes görünüyor bayıldım ellerine sağlık yiyenlere afiyetler olsun sağlıkla kalın
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilcanım arada sırada yaparım arada sırada dedısem de en son ne zaman yaptıgım aklıma gelmıyor güzel gorunuyor ellerıne sağlık
YanıtlaSilKarnıbaharın en sevdiğim hali :)
YanıtlaSilelınıze sağlık çok guzel görunuyor
YanıtlaSil