15 Kasım 2011 Salı

KARNIBAHAR GRATEN

   Bu senenin ilk karnıbaharı...

   Beşamel sosu sevdiğim için graten olarak hazırladım.


   Not:Piştikten sonra 15 dakika dinlenirse daha güzel dilimleniyor.



 



Malzemeler   : 1 küçük boy karnıbahar
                        1 orta boy kuru soğan
                        2 adet iri havuç
                        Zeytinyağı
                        Tuz
                        Pulbiber(isteğe bağlı)

Beşamel sos :3 su bardağı süt
                      3 yemek kaşığı un
                      Tuz,karabiber,muskat rendesi
                      Zeytinyağı

Üzeri           : 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

  • Karnıbaharı yıkayıp çiçek çiçek ayıralım ve haşlayalım.
  • Soğan ve havuçları küp küp doğrayıp,tuz ve istersek pulbiber ekleyip biraz zeytinyağında soteleyelim.
  • Fırın kabına karnıbahar ve sotelenmiş sebzeleri alıp hafifçe altüst edelim.
  • Beşamel sos için 3 yemek kaşığı zeytinyağına unu ekleyip kavuralım.
  • Un kavrulunca süt,tuz,karabiber ve 1 tutam muskat rendesi ekleyip,pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.(Topaklanma olursa blendırdan geçirelim)
  • Sos kaynar kaynamaz ocaktan alalım ve yemeğin üzerine tamamen kapatacak şekilde gezdirelim.
  • En üste kaşar rendesini serpelim ve 180 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Yemeği fırından alınca 15 dakika dinlendirelim ve dilimleyerek servis yapalım.
  • Afiyet olsun.










17 yorum:

  1. Ellerine sağlık.Karnabaharın en sevdiğim hali.Malzeme listesinde bir karışıklık olmuş herhalde.Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. Beşemal sos müthiş lezzet veriyor her sebzeye..
    Canım nefiss görünüyor.
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. değişik (yani bana göre değişik)bir karnabahar yemeği yapmak iyi olacak, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. canım kışın çok sık yaparım ellerine
    sağlık enfes görünüyor öpüyorum.

    YanıtlaSil
  5. Sanki karnıbahar değilmişçesine lezzetli görünüyor :) Bunu becerebilmek maharet ister.

    YanıtlaSil
  6. Sevgili pembe kekik;
    uyarın için teşekkür ederim,süt yerine de un yazmışım,hemen düzelttim.

    YanıtlaSil
  7. Eline sağlık en sevdiğim yemeklerden biridir arkadaşım sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. görüntü harika tadıda eminim öyledir ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  9. küçük kızımın çok severek tükettiği bir sebze her halini severek yer..börek gibi çok güzel duruyor eline sağlık...sevgiler,selamlar...

    YanıtlaSil
  10. beşamel sos yediriyor bana karnabaharı:)))şifa olsun

    YanıtlaSil
  11. ellerine sağlık canım mis gibi olmuştur graten..
    karnıbaharın hertürlüsünü seviyoruz zaten:)

    YanıtlaSil
  12. ohhh missss süper
    ellerine sağlık
    kucak dolusu sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  13. enfes görünüyor bayıldım ellerine sağlık yiyenlere afiyetler olsun sağlıkla kalın

    YanıtlaSil
  14. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  15. canım arada sırada yaparım arada sırada dedısem de en son ne zaman yaptıgım aklıma gelmıyor güzel gorunuyor ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
  16. Karnıbaharın en sevdiğim hali :)

    YanıtlaSil
  17. belguzaranne.blogspot.com17 Kasım 2011 23:28

    elınıze sağlık çok guzel görunuyor

    YanıtlaSil