2 Kasım 2011 Çarşamba

PATATESLİ RULO BÖREK

   Herkese günaydın sevgili dostlar;


   Kenan Işık'ın sunduğu "Kim milyoner olmak ister"yarışmasını izlemeyen en azından bilmeyen yoktur herhalde.Geç saatte yayınlandığı için her zaman izleyemesem de fırsat buldukça ilgiyle takip ediyorum.Sondan bir önceki bölümde kamuda işçi olarak çalışan bir babanın üniversite öğrencisi oğlu yarıştı,sorulan soru hangi konudan olursa olsun doğru cevabı vermekle kalmadı aynı zamanda cevaplar hakkında detaylı açıklamalar da yaptı.Öğrenmeye,araştırmaya meraklı olan bu genç ailesinin sınırlı imkanlarıyla kendisini dört dörtlük yetiştirmeyi başarmış.Aynı zamanda ailesinin kendisine verdiği emeğin de farkında,sorumluluk sahibi düşünceleriyle ne kadar olgun bir karakterde olduğu da belli.Bu gencin soruları birbiri ardına doğru cevaplamasını eşim ve ben hayranlıkla izledik.125.000TL.lik soruyu da bilince yarışma o günlük sona erdi.Dün akşam 250.000TL.lik soruylyarışma kaldığı yerden başladı.Soru"Nasa'nın 1995 yılında uzayda yetiştirdiği ilk bitki nedir?Cevap hakkında hiç bir fikri yoktu maalesef ve telefon jokerini kullandı fakat süre yetmediğinden cevap alamadı.Seyirci jokerinde de iki cevap eşit oy alınca,elindeki parayı riske atmadı ve çekildi haklı olarak.Sonuçta kendisini ve ailesini rahatlatacak hatırı sayılır bir meblağ kazanmış oldu.Bu arada doğru cevap patatesmiş,ben de öğrenmiş oldum.


   Patatesli rulo börek annemden öğrendiğim tariflerden bir tanesi,açıkçası O'nun elinin lezzetini yakalayabildiğimi düşünmüyorum ama çaba sarfediyorum.Ramazanda yapıp yayınlamayadığım bir tarif daha...




Malzemeler : 3 yufka
                      5 adet patates(haşlanmış ve rendelenmiş)
                      1/2 su bardağı beyaz peynir(rendelenmiş)
                      1/2 su bardağı kaşar peyniri(rendelenmiş)
                      3 yumurta(1'inin sarısı üstüne)
                      1 kase yoğurt
                      1 çay bardağı sıvıyağ
                      Tuz,karabiber,pulbiber
                      Çörekotu

  • Rendelenmiş patateslere peynirleri,2 yumurta ve 1 yumurta beyazını,yoğurdu,tuz,karabiber ve pulbiberi ekleyip harmanlayalım.
  • Bir yufkayı düz zemine serelim,üzerini sıvıyağla yağlayıp ikinci yufkayı üzerine kapatalım.
  • İkinci yufkayı da yağlayıp iç malzemesinin yarısını üzerine yayalım ve üçüncü yufkayı serelim.
  • Bu yufkayı da yağlayıp kalan içi yayalım.
  • Böreği bir uçtan başlayıp çok sıkmadan rulo şeklinde yuvarlayalım.
  • Oluşan ruloyu rahat kaldırabilmek için ortadan ikiye keselim ve her parçayı buzdolabı poşetine koyup ağrını kapatalım.
  • Buzlukta 4-5 saat dondurduğumuz böreği çıkaralım,kesilecek kıvama gelince bir parmak genişliğinde dilimleyip yağlanmış tepsiye dizelim.
  • Böreklerin üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp çörekotu serpelim.
  • 180 derece ısınmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
  • Sıcak sıcak servis yapalım.
  • Afiyet olsun:)








16 yorum:

  1. allahım çıtır çıtır ve harika görünüyo sanki bu güzelliğe bakıp bakıp yiyemeyecek gibi hissettim ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık cnm bayılırım patatesli börege:)

    YanıtlaSil
  3. Çok severim bu böreği ben. Harika görünüyor ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  4. Canım çok severim ve buzluktan müm
    kün olduğunca eksik etmem ellerine
    sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  5. Canım harika olmuş ellerine sağlık;))

    YanıtlaSil
  6. rabbim hepimize böylesine gıpta ile bakabilceğimiz başarılarından haklı gururlar yaşayabileceğimiz ewlatlar yetiştirmeyi nasip etsin...
    :)çok duygulandım yazıyı okurken bile...
    böreğiniz içinse bence anneciğiizin elini almışsınız:)
    resim tadından hiç şüpheye düşürmüyor...
    ellerinize sağlık...
    gönül dolusu sevgilerimle...
    :)

    YanıtlaSil
  7. Patatesli böreğin içine peynir, özellikle de burdaki gibi beyaz peynir girdiği zaman bayılırım. Ama sadece soğan ve patates olduğu zaman nedense benim başımı ağrıtıyor. Ben hiç böyle dilimleyip pişirmedim böreği. Bunu kesin deneyeceğim. Hem içinde beyaz peynir var hem de değişik pişirilmiş. Ellerine sağlık, ohhh kokusu burnuma geldi :))

    YanıtlaSil
  8. patatesli ve peynirli, çıtır çıtır olmuştur...çörek otunun tadı ve görüntüsünü de eklersek harika..ellerinize sağlık..bu arada programı izlememiştim sizden uzayda ilk patates yetiştirildiğini de öğrenmiş oldum teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  9. Canım,
    Allah hepimize böyle evlatlar nasip etsin inşallah. Dilerim o parayla gönlündekileri yapabilsin.
    Ellerine sağlık. Benimde çok severek yaptığım bir tat. Nefis görünüyor.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  10. Her zamanki gibi tek kelimeyle nefis görünüyor.Çıtır çıtır belki de anneni geçtin.Fotoğraf öyle söylüyor.

    YanıtlaSil
  11. ellerine saglık yengecim çok güzel görünüyor birebir yedim şeriban teyzenin ellinden gercekten çok güzel bi tarif benim gibi börek severler için.eltin

    YanıtlaSil
  12. Eline sağlık arkadaşım bu çeşit rulo börekleri ben çok seviyorum özellikle patatesli harika oluyor sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Aman Allahım nefiss görnüyor.. bayram dönüşü yapılacaklar listesine eklendi şimdiden :) Ellerine sağlık.. sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  14. bende yapıyorum ara sıra arşivimde yayınlanmayı bekleyen tarıfler arasında.cok guzel oluyor ellerıne sağlık canım

    YanıtlaSil
  15. mrb canım çok güzel görünüyo ellerine saglık.tabi senin yaptını yedikten sonra eşim benimkini beyenirmi tartışlr.öpüyorum tekrer ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  16. Çıtır çıtır nefis bir lezzet ellerine sağlık

    YanıtlaSil