23 Ocak 2012 Pazartesi

MANDALİNA SOSLU MUHALLEBİ


   Geçen gün kayınvalidemin yemek daveti verdiği misafirleri için aynı krema ve sos ile kedidili pasta yapmıştım.O gün tatma fırsatım olmamıştı pastadan.Çocuklara canları tatlı isteyince yemeleri için muhallebi olarak yaptım bu sefer.Küçük oğlum iştahla yedi,büyüğü ise mırın kırın ederek...Kendisi çikolatalı lezzetlerde ısrarcı:))







Ölçüler kaselerinizin büyüklüğüne göre 6-8 kişiliktir.

Muhallebisi        : 1 lt.süt
                             2 yemek kaşığı dolusu nişasta
                             2 yemek kaşığı dolusu un
                             6 yemek kaşığı dolusu toz şeker
                             1 yumurta 
                             1 tatlı kaşığı tereyağı
                             1 vanilya

Mandalina Sosu : 14 adet mandalina
                             2 yemek kaşığı dolusu nişasta
                             6 yemek kaşığı toz şeker

Süslemek için    : Nar taneleri

  • Tereyağı ve vanilya hariç malzemeleri tencereye alalım,devamlı karıştırarak kaynayıp koyulaşana kadar pişirelim.
  • Vanilya ve tereyağını ekleyip ocaktan alalım.
  • Muhallebiyi kaselere paylaştıralım,ılısın.
  • Mandalinaların suyunu sıkıp tencereye alalım,nişasta ve şeker ilave edip karıştırarak kaynayana kadar pişirelim.
  • Sosu soğuyan muhallebilerin üzerine paylaştıralım.
  • Üzerini nar taneleri ile süsleyelim.
  • Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapalım.
  • Afiyet olsun.




27 yorum:

  1. Oy bu lezzet boyle..
    Elinize saglik goruntu mukemmel eminim tadi ondan da mukemmel.
    Iyi gunler/...

    YanıtlaSil
  2. çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık canım sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık.Benim en sevdiğim muhallebi tarifi veya pasta kreması budur.Çok doğal olduğundan tadı bir başka güzeldir.Mandalina sosa gelince o da harika görünüyor.Sunumun da çok hoş olmuş.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de pasta iç kreması olarak kullanıyorum,tek başına da yemesi lezzetli oluyor.
      Sevgilerimle pembe kekikciğim:)

      Sil
  4. cnm çok güzel olmuş keske daha erken yayınlasaydın:) annem evdeki mandalimaları degerlendirecek bi tarif yap demiştide tarif bulamaıştım bunu yapardım:))ama bu tarz tatlıları çok severim deneyeceğim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bilsem öyle yapardım:))
      teşekkür ederim,sevgiler.

      Sil
  5. Fotoğraflar harika görünüyor...eminin lezzetide öyledir. ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Çok nefis olmuş,sunumda şık,ellerine sağlık..SEVGİLERİMLE:)

    YanıtlaSil
  7. bana ikram edilse heralde bir süre bu harika görüntüyü izlerdim, ellerine emeklerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim,sadece oğlumu etkilemiyor herhalde:((
      sevgiler.

      Sil
  8. Mayhoş tatla, sütlüyü çok güzel birleştirmişsin, sevgili Erguvan.
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Ekşi ve tatlı yan yana..Uyuma mest olmamak elde değil.
    Ellerıne sağlık bereketı bol olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sosta şeker de olduğu için çok ekşi olmadı,hafif mayhoşluk var,teşekkür ederim:)

      Sil
  10. ben de kakaocuyum ve sütlü tatlılar.
    ama buna bayılırım yapıcim.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sütlü tatlı sevenler için ideal,tavsiye ederim:)

      Sil
  11. hem hafif bir tatlı , hemde oldukça faydalı , denemek lazım , ellerine sağlık canım .

    YanıtlaSil
  12. Benimkiler burun kıvırdığı için yapamıyorum böyle meyve soslu tatlılar.
    Nasılda iştah açıcı görünüyorlar.
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük oğlum da burun kıvırıyor,halbuki ben bile seviyorum,sevgiler.

      Sil
  13. çok güzel görünüyor canım.portakal lı lezzetleri çok severim zaten.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  14. Görüntüsü yeter bunun ya
    nefisss
    ellerinize sağlık hem kolay hem ekonomik hemde harika bir görüntü daha ne olsun afiyetler olsun.
    Sevgiler.......

    YanıtlaSil