3 Ağustos 2011 Çarşamba

ETLİ BAMYA YEMEĞİ

   Bamya pek sevilmeyen bir sebzedir,küçükken ben de yemek istemezdim sonradan sevmeye başladım.Şimdi oğlum da çok istekli yemiyor ben de fazla sıkmadan azar azar alıştırmaya çalışıyorum.Bamyanın ayıklaması el oyalayıcı ama pişirmesi çok kolay;limon suyunu ekleyip ,pişerken de karıştırmazsanız herhangi bir sorun yaşamazsınız.Bu yemek tarifini Cafemis ve Gelibolu17' nin ortak düzenlediği "Ramazan Lezzetleri Etkinliği-1" e gönderiyorum.







   Malzemeler : 1/2 kg.bamya
                         200 gr.kuşbaşı et ( kuzu eti kullandım,isteğe bağlı)
                         1 su bardağından biraz az haşlamış nohut
                         1 orta boy kuru soğan
                         2 adet domates
                         2 diş sarımsak
                         1/2 çorba kaşığı biber salçası
                         1 limonun suyu
                         Tuz,Zeytinyağı
                         1,5 su bardağı su


  • Bamyaların tepe kısmını bıçakla koni şeklinde ayıklayalım.
  • Eti tencereye alıp suyunu çekene kadar kavuralım.
  • Zeytinyağı ilave edelim ve soğanı yemeklik doğrayıp ekleyelim,sarartalım.
  • Salçayı ekleyip karıştıralım.
  • Domatesleri soyup yemeklik doğrayalım,sarımsakları kıyalım,tencereye ilave edelim,pişsin.
  • Domatesler pişince nohudu ekleyip,karıştıralım.
  • Bamyaları,limon suyunu,tuzunu ve suyu ilave edip çok hafif alt üst edelim ve tencerenin kapağını kapatalım,kaynayınca kısık ateşe alalım.
  • Bamyalar yumuşayınca yemeğin altını kapatalım.
  • Afiyet olsun.

9 yorum:

  1. PEK SEVİLMESEDE HOŞ BİR YEMEKTİR.RAMAZANDA İFTAR YEMEKLERİ İÇİN FİKİRLERİNİ BEKLİYORUZ TAKİPTEYİZ.BU ARADA RAMAZANIN MUBAREK OLSUN ARKADAŞIM.

    YanıtlaSil
  2. merhaba
    bamyayyı çok severimm elinize sağlık çok güzel görünüyor sevgilerrrr

    YanıtlaSil
  3. ben severim bamyayı.görüntüsüde nefis olmuş canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Ben bamyayı çok severim.Etli nohutlusu da çok güzeldir.Bol ekşili yemesine bayılırım.İyi ki hatırlattın ben de hemen pişirilecekler sırasına alayım.Ayıklamasına değer bence.Ellerine sağlık.Nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık canım en sevdiğim yemeklerden biri sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Adsız;sevmesek de tüm sebze ve meyvelerin yararından azar azar almamız lazım.
    Merhaba Muko,Özgen,Sevda,Pembe Kekik;bamyasevenler sandığımdan fazlaymış,sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Tatil dönüşü dostlarımı ziyarete çıktım merhabalar,taze bamyayı güzel pşirdiğimi söylelerler ve her sene mutlaka körpelerinden alıp, limonla ovarım temizleyip derin dondurucuma kaldırırım. Bu arada hayırlı ramazanlar dilerken bloglardaki durgunluğu azaltmak ya da ortadan kaldırmak için sevgili öykü' nünde yazdığı gibi blogerler arası yazışmalarımıza, yorumlarımıza ağırlık verelim ne dersin? şimdiden teşekkürler sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Şükran merhaba;ziyaretine çok sevindim.Durgunluğu azaltmak için ben de elimden geeni yapacağım,sevgiler

    YanıtlaSil
  9. hm
    nohutlu ve etli bamya
    denemek lazım özellikle nohut nefis olacaktır
    ellerine sağlık arkadaşım .....
    Hayırlı ramazanlar dilerim.......

    YanıtlaSil