1 Kasım 2011 Salı

PATATESLİ DİZME KÖFTE

   Bu sabah erken saatte gördüğüm kabusun etkisiyle bir o yana bir bu yana sallanarak uyanınca,önce deprem mi oldu diye düşündüm ve Van depreminin beni ne kadar etkilediğini farkettim.Ben uzaktan seyirci olarak bu kadar etkileniyor ve kabuslarla uyanıyorum,orada bu felaketi canlı yaşayanların hali çok daha vahim.Bu büyük sorun da sadece onların gıda,barınma,ısınma gibi ihtiyaçlarını gidermeyle sona ermez.Başta çocuklar olmak üzere herkesin ruhlarındaki yaraları da sarmak,tedavi etmek gerekir.Haberlerde izlediğim kadarıyla çadır kentlerde psikolojik destek de veriliyor,özellikle çocukların depremin yarattığı olumsuz ruh halinden bir an önce kurtulması için uğraşılıyor.Bizler psikolojimizi önemsemeyiz,herhangi bir rahatsızlığımız olduğunda tedavi olmayı hakaret kabul ederiz.Umarım Vanlılar böyle düşünmez,bu hizmetten faydalanır ve felaketten doğan  sorunları en hafif şekilde atlatırlar.




Malzemeler :  500 gr.kıyma (dana-kuzu karışık)
                       6 adet küçük boy patates
                       1 küçük kuru soğan
                       2 dilim bayat ekmek içi
                       Çeyrek demet maydanoz
                       2 adet domates
                       4 adet sivri biber
                       1 çorba kaşığı domates salçası
                       Pulbiber(isteğe bağlı)
                       Tuz,karabiber,kimyon,köfte baharatı
                       Sıvıyağ

  • Patatesleri soyup halka halka dilimleyelim.Kızgın yağda kızartıp bir kenara alalım.
  • Kıymaya incecik doğranmış soğan,tuz,karabiber,kimyon,köfte baharatı,ince kıyılmış maydanoz,ıslatılıp sıkılmış ekmek içi ekleyip iyice yoğuralım,patates dilimlerinin büyüklüğünde köfteler yapalım. 
  • Köfteleri çok az yağlanmış teflon tavada önlü arkalı pişirelim.
  • Fırın kabına patates ve köfteleri sırayla dizelim.
  • Dilimlenmiş domates ve biberleri aralara yerleştirelim.
  • Salçayı 1,5 su bardağı su ile inceltelim,tuz ve karabiberini ayarlayalım.İstersek pulbiber ilave edelim.
  • Sosu yemeğin üzerine gezdirip 220 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirelim.
  • Sıcak sıcak servis yapalım.



14 yorum:

  1. Offff offffffff nasıl canım istedi
    şimdi ellerine sağlık canım öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. canım yine döktürmüşsün harika ve çok nefis görünüyor ellerine sağlık yiyenlere afiyet olsun

    YanıtlaSil
  3. harika görünüyor...ellerinize sağlık...mimlendiniz:)

    YanıtlaSil
  4. offff.nefis görünüyor köfteler canım.canım çekti şimdi.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. marmara değpremini 99 bizzat yaşayan biri olarak rabbim o acıları bir daha kmseye yaşatmasın inş der ve bu kadar güzel görüntü karşısında canımın nasıl istedğini anlatmam mümkün görünmüyor

    harika harikaaaaa eline sağlıkkkkk

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel ve estetik olmuş.Lezzeti de görünüyor adeta.Ellerine sağlık.Tek kelimeyle nefis.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. nefis bir görüntü bu, ellerine sağlık, afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  8. Off anam off bu nasil bir nimet böyle !!! tablo gibi ellerin dert görmezsin canim

    YanıtlaSil
  9. çok güzel gorunuyor akşam akşam karnımda açken hiç yaramıyor bu resımler bana ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
  10. Çok severim nefis olmuş sunum da harika ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  11. bu birr tablodan farksızz olmuşş gerçektennn dee:))
    ellerinize sağlık...
    yemelere kıyamam benn bunu:)
    gönül dolusu sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  12. Canım yerken kendimi kaybettiğim yemeklerden biri..
    Öylede iştah açıcı görünüyor kii çok canım çekti çok..:))
    Ellerine sağlık canııım.

    YanıtlaSil
  13. belki bilirsi İzmir çok sallanır, bazen oturduğumuz yerde gene mi sallandık, sallaıyor muyuz derdik hep öğrenciyken bir kere yaşadıktan sonra yer ediyor insanda fena halde Allah yardımcıları olsun ve umarım faydalanırlar bu hizmetlerden...

    YanıtlaSil
  14. Amanın ne güzel bir görüntü o kadar tokum şuan ve bir o kadar yiyebilirim sanırım..Ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil