Dün yazdığım bir yorumda,kış arzu ettiğim kadar kendini belli etmediğinden elim sıklıkla çorba yapmaya gitmiyor demiştim.Havanın çok soğuk olmaması kış şartlarına uygun koşullarda yaşayamayanlar için güzel elbette ama yağışların yeterince olmaması nedeniyle televizyonlarda su seviyelerinin azaldığı haberleri yer almaya başlayınca tedirgin olmamak imkansız.Neyse ki dün akşamdan beri burada da çok olmasa da yağış başladı.Ben de fırsattan istifade geçen hafta güveç tencerede pişirdiğim kuru fasulyenin tarifini vereyim istedim.
Malzemeler : 2 su bardağı kuru fasulye (Akşamdan ıslatılmış)
100 gr.sucuk (Dilimlenmiş)
1 adet büyük kuru soğan
2 adet yeşil biber
2 adet kurutulmuş kırmızı biber(her biri üçe bölünmüş)
1'er çorba kaşığı domates ve biber salçası
Tuz,Zeytinyağı
- Akşamdan ıslattığımız fasulyeleri üzerini çok az geçecek kadar suda haşlayalım.
- Güveç tenceresine bir miktar zeytinyağı koyup ısıtalım.
- Yemeklik doğranmış soğan ve yeşil biberleri sararana kadar kavuralım.
- Dilimlenmiş sucukları ekleyip 2 dakika pişirelim.
- Salçaları ekleyip karıştıralım.
- Fasulyeleri ve kuru biberleri ilave edip,üzerini 1-2 parmak geçecek kadar su koyalım,tuzunu ayarlayalım.
- Yemek kaynara çıkar çıkmaz tencerenin ağzını alüminyum folyo ile hava almayacak şekilde kapatalım.
- 200 derece ısınmış fırında yarım saat pişirelim.
- Yanında pilav,salata/turşu/soğan piyazı,ayran ile servis yapalım.
- Afiyet olsun.
Canımmm ellerine sağlık bende güveç
YanıtlaSilte ve genelde sucukla yaparım:)))
Süper öpüyorum.
mis gibi olmuş:) bende bugun yapsammı acaba ellerine sağlık....
YanıtlaSilÇok güzel olmuş,ben de kuru fasulyenin sucuklusunu çok severim.Hele güveçte olursa.Güveçte pişen kuru fasulyenin tadı bir başka.
YanıtlaSilEllerine sağlık.Sevgiler.
olsaydı şimdi,yanındam miss gibi pilaw,ve bir tabak tazecik turşu...
YanıtlaSilohhhh...
nasıll güzel olurduuu...
:))
canım,ellerine sağğlık...
öyle güzel görünüyor ki,güneş ışığı tam manası ile,lezzetine lzzet katmış güvecin...
muhabbetle kalasın canım..
Ekmek olucak bandira bandira yiyeceksiinn :) üstelik güveçte! Tadi adamin aklini oynatir :) nefisötesi olmus canim ellerin dert görmezsin
YanıtlaSilbende bahçemde odun ateşinde sıklıkla yaparım güveçte kuru fasulye..tadına doyum olmaz..senin yemeğinde çok nefis görünüyor...ellerine sağlık..sevgiler:)
YanıtlaSil