Hepinize mutlu güzel bir pazar dilerim sevgili dostlarım.
Cercerun,Hatay mutfağının temel taşlarından biri olan tuzlu yoğurtla yapılan bir meze türü.Biz bu lezzeti sadece yemek sofralarında değil,kahvaltıda da tüketmeyi seviyoruz.Tuzlu yoğurdu Hatay dışında bulması sorun ama bulunduğunuz yerde yöresel ürünler satan dükkanlarda olabilir.
- İçerisine koyduğum sarımsağı tercih etmiyorsanız eklemeyebilirsiniz.Sadece soğanla da güzel olur.
- Kullandığınız zeytinyağı sızma olursa lezzeti artar,biraz da bol kullanmalısınız.
Malzemeler : 2 yemek kaşığı tepeleme tuzlu yoğurt
1 adet iri kuru soğan
2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
Pul biber
Zeytinyağı
- Tavaya zeytinyağını alıp ısıtalım.
- Soğanı piyazlık doğrayıp ekleyelim ve sarartalım.
- Soğanlar pişince tuzlu yoğurdu ekleyip karıştıralım.
- Sarımsakları ezip ekleyelim,pul biber ilave edelim ve ocaktan alalım.
- Ilık veya soğuk servis yapalım.
- Afiyet olsun.
Ben de kahvaltıya aynısını yapmıştım ama seninki daha güzel görünüyor. Ellerine sağlık...
YanıtlaSilgerçekden farklı ve güzel bir tarif ekmeğin üzerinde çokda leziz görünüyor ellerine sağlık...
YanıtlaSilDEĞİŞİK BİR LEZZET..HOŞ GÖZÜKÜYOR ELLERİNE SAĞLIK..TUZLU YOĞURT SANIRIM TUZ-YOĞURT KARIŞIMI DEĞİL..İLK DUYUYORUM,DENEMEK İSTERİM NASIL BİR İŞLEMLE YAPILIYOR YAZARSANIZ MEMNUN OLURUM...SEVGİLER:)
YanıtlaSilcanım şu tuzlu yoğurtu çok merak edi
YanıtlaSilyorum kayınvalidem anlata anlata biti
remiyor lezzetini ellerine sağlık öpü
yorum.
Sevgili Birincisin,
YanıtlaSildaha önceden çorbasını tarif ederken yaptığım açıklamayı kopyalıyorum,umarım yardımcı olur.
Tuzlu yoğurt Hatay'a ait bir yiyecektir.Keçi sütünden yapılan yoğurdun geniş bakır leğenlerde odun ateşinde tuz ilavesiyle koyulaşana kadar pişirilmesi ile elde edilir.Keçi sütü ile hem daha lezzetli hem daha kıvamlı ve dayanıklı olur,o nedenle inek sütü tercih edilmez.Elde edilen tuzlu yoğurt,yoğurtlu yemeklerde,mezelerde,börek içi hazırlanmasında kullanılır ve kahvaltıda tüketilir.
Sevgiler.
Deryacığım;gerçekten çok lezzetli ve bir çok yerde kullanılabiliyor ama şehir dışında her yerde bulunmuyor :((
YanıtlaSilSevgiler.
Canım senin yaptığın da çok lezzetli olmuştur,öpüyorum.
YanıtlaSilŞehrinazcığım,teşekkürler,sevgiler.
YanıtlaSiloldum olası yöresel mutfaklara yoğun ilgi duyarım. "hatay mutfağı" da bunların başında gelir. tuzlu yoğurt da çok sevdiğim ve adana'da yaşarken hatay'lı arkadaşlarımdan sürekli getirttiğim bir ürün. reçeteyi paylaştığın için ellerine emeğine sağlık.
YanıtlaSilaaa çok değişik geldi .Yoğurt kesilmiyormu denemek istiyorum.Ellerine sağlık Kahvaltıda güzel olur sanırım sevgiler
YanıtlaSilGülo anne;tuzlu yoğurt daha önceden pişip koyulaştığı için tüm yemeklerde kesilmeden kullanabilirsin,üstelik yemekleri pişirirken taze yoğurttaki gibi sürekli karıştırmak gerekmiyor.
YanıtlaSilMutfak gazetesi;teşekkür ederim.
Sevgiler:)
çok farklı olmuş canım.ilk defa duydum.tuzlu yoğurtda çok ilginç geldi.eminim lezzeti şahanedir.ellerine sağlık cnaım.sevgiler.
YanıtlaSilEllerine sağlık.Tuzlu yoğurdu ben de çok seviyorum.Hele onunla pişen çorbayı.Bu da çok güzel bir tarif ama tuzlu yoğurt bulması zor.Bulursam deneyeceğim.Sevgiler.
YanıtlaSilBilmediğim bir lezzetti. Hemen internette araştırdım, sanal marketlerde satışı varmış. Denemem lazım, emeğinize sağlık bu arada.
YanıtlaSilmımm nefisss görünüyor,
YanıtlaSilellerine sağlık canım
cnm hiç duymadım ama hatay yöresine aitse eminim enfestir:))
YanıtlaSilHarika olmuş, bizim burada da yöresel bakkal diye bir yerler açıldı.Umarım bu yoğurdu bulurum ve yaparım, teşekkürler
YanıtlaSildeğişik bir lezzet tatmadığım görmediğim ama çok da güzel görünüyor eline sağlık
YanıtlaSilsevgiler
Canım hiç bilmediğim bir lezzet ama görüntüden nefiss olduğu belli..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Ekmeğimi bandıra bandıra yemek istiyorum ben bu lezzeti..
Öpüyorum
ellerıne sağlık canım harıka bır meze olmus sevgıler..
YanıtlaSilhmmm.
YanıtlaSililginç ve değişik bir tarif..
ellerine sağlık tatlım..
daha önce hiç duymamıştım..
denenmeli..
sevgilrimle..
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Çok güzel ve lezzetli görünüyor. Ben seyrederken içinde bolca cevizde hayal ettim...
Sevgiyle kal.
hatay mutfağını ben çok severim daha öncede belirtmiştim zaten:) şimcik bu yoğurdu ben yapmaya kalkarsam şayet keçiyi terih edemem benlik değil inek sütünden yoğurdu mayalayıp normal ocakda kestirebilirmiyim?
YanıtlaSilsonrada ne kadar tuz atılır içine bide ne kadar pişirilmesi lazım:) teşekkürle, sevgiler..
Mezelere bayılırım. Değişik meze arayışım hep devam eder. Çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık :)
YanıtlaSilSevgili yemek bir aşk;
YanıtlaSiltuzlu yoğurt inek sütünden de yapılabilir.Mayaladığın yoğurdu bir gün dinlendirip ertesi gün ocağa harlı ateşe alacaksın,sürekli karıştırarak kaynatacaksın,kesinlikle kesilmemesi gerekiyor yoğurdun.Kaynadıktan sonra tuzunu ilave edeceksin,normalden biraz daha belirgin olacak tuzu.Kıvamı bozadan biraz daha akışkan olacak,bu kıvamı bulunca ocaktan alıp geniş ve derince bir tepsiye dökeceksin,orada hiç dokunmadan soğutacaksın yoksa sulanır.Bu şekilde bir gün dinlenecek,yoğurt kendini toparlayacak.Daha sonra kavanoza alıp kullanabilirsin.
Sevgili bülbülün yeri;ceviz de çok güzel olur,denemek lazım.
YanıtlaSilTüm dostlarıma güzel yorumlarından dolayı çok teşekkür ederim.
Sevgilerimle:)
Hatay mutfağına aitse gözüm kapalı sormadan yerim. Elinize sağlık valla. Acayip canım çekti.
YanıtlaSilBir kac gun ziyaret edemedim kimseyi neler yapmissin boyle canim masallah dokturmussun :) Tuzlu yogurdu cok duydum ama bana hic kismet olmadi. Bulursam alip deneyecegim...
YanıtlaSilYoğurt tarifini vermeniz çok güzel olmuş.Ellerinize sağlık:D
YanıtlaSilCanım İç Anadolunun göbeğinde böyle yoğrdu bulmamız mümkün değil :)) ama ben çok seviyorum böyle değişik yöresel yemekleri. Tatma imkanım olur inşallah birgün, çok merak ediyorum Hatay'ı ve yemeklerini.
YanıtlaSilEllerine sağlık Erguvanım, sevgiler..
evet evet evettt ben bunun bi değişiğini yapıyorum çok güzel oluyor ekmek üstüne :) ellerine sağlık.
YanıtlaSilKahve Dükkanı
Bizimde çok sık yaptığımız bir tariftir.Canım ellerine,emeğine sağlık nefis görünüyor;)
YanıtlaSilTuzlu yoğurdu biliyorum, çok lezzetli bir şey...
YanıtlaSilBu kahvaltılık ise çok harika olmuş, nefis görünüyor. Ellerinize sağlık.
Sevgiler.