Sanal alemde popülerliği bir hayli yüksek olan krem şantili kurabiyeler, zamana karşı yarıştığınız anlarda güzel bir cankurtarıcı.Yapıp fırına attığınızda çayı koyabilir ve demlenene kadar da çarçabuk pişen kurabiyeleri soğutup ikram edebilirsiniz.Az malzemeli olan bu kurabiyelerin,krem şanti sayesinde ağızda dağılan bir formu oluyor.Fırından çıkınca soğuyana kadar kesinlikle dokunmamaya dikkat edin,parçalanıyor.
Bu kurabiyeleri sevgili Özlem'in ev sahipliğini yaptığı "Çay Kahve Bahane" etkinliğine gönderiyorum.
Bu kurabiyeleri sevgili Özlem'in ev sahipliğini yaptığı "Çay Kahve Bahane" etkinliğine gönderiyorum.
Ben kakaolu ve orman meyveli krem şanti ile iki çeşit kurabiye yaptım.Orman meyveliye limon kabuğu rendeledim.Çikolatalıya ise ince çekilmiş fındık ekledim.Her birinden 23 adet kurabiye çıktı.
Çikolatalı tarif : 1 poşet çikolatalı krem şanti (75 gr.)
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı fındık (ince çekilmiş)
2 su bardağı un
Orman meyveli tarif : 1 poşet orman meyveli krem şanti (75 gr.)
1 su bardağı sıvıyağ
1 limon kabuğu rendesi
3 su bardağı un
Üzerleri için : Pudra Şekeri
- Her bir tarif için toz haldeki krem şanti ve sıvıyağı ayrı ayrı elimizle karıştıralım.
- Orman meyveliye limon kabuğu rendesi ve un ilave edip yoğuralım.
- Çikolatalıya fındık ve un ekleyip yoğuralım.
- Hamurlardan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizle yuvarlayalım ve yağlanmış tepsiye dizelim.
- Çatalla üzerlerine hafifçe bastırarak şekil verelim.
- Önceden ısınmış 175 derecede 15 dakika pişirelim.
- Fırından çıkınca tepsi içerisinde soğutalım.
- Soğuduktan sonra tepsiden spatula yardımı ile alıp pudra şekeri serperek servis yapalım.
- Afiyet olsun.
Canımmmm ellerine sağlık buz gibi şekersiz sütle yemeye doyamam:)))öpüyorum.
YanıtlaSilgüzel olmus canım deneyecegım inşallah. şeklı de hoş:)ellerıne sağlık,sevgiler..
YanıtlaSilEllerine sağlık ben de kahveyeyle yemesini çok severim:)
YanıtlaSilsiz popüler yazmışsınız ama ben ilk defa sizden duydum sevgili erguvan vakti, ellerinize sağlık, çok leziz görünüyor ;)
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. İkiside nefis görünüyor. Ama ben en kısa zamanda orman meyveli krem şanti ile denemek istiyorum. Teşekkürler.
Sevgiyle kal.
Cok guzel gorunuyorlar canim, ellerine saglik. Servis tabagina hele bayildim, cok şık. Sevgiler :)
YanıtlaSilorman meyvelisini çok merak ediyorum canım.denemem lazım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSiletkinliğe katılımın için çok teşekkürler tarfini aldım ve yayında sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilorman meyveliyi de kullanmalı değil mi hamur işlerinde:) kek de de fena olmaz değil mi az da böğürtlen hımmm:))
Erguvancım harika kurabiyeler bunlar. Elimi uzatsam alıcam sanki, bayıldım..
YanıtlaSilEllerine sağlık, sevgiler..
ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilne hoş bir görüntü bu böyle.
sanırım bir ben kaldım bu lezzetli kurabiyeleri yapmayan..
:))
tez zamanda yapmak dileğim kısmetse...
sevgilerimle canısı...
Ellerine sağlık.Her zaman ki gibi çok nefis.Olsa da yesem şimdi.Sevgiler:)
YanıtlaSilbenimde yapmak istediğim kurabiyelerden birisi deneyeceğim:) ellerine sağlık...
YanıtlaSilhakikaten pek bir pratikmiş.Ellerinize sağlık:D
YanıtlaSilellerinize sağlık..çok güzel görünüyorlar,şekilleri çok hoş olmuş eminim tatları da öyledir..sevgiler:)
YanıtlaSilellerine sağlık, afiyet olsun.
YanıtlaSildeğişik ve güzel olmuş ellerine sağlık sevgilerimle..
YanıtlaSilmutlaka deneyeceğim tarif defterimde yerini aldı :) ellerinize sağlıkk :)
YanıtlaSilmerhaba,elinize sağlık..,bazı tariflerde hamur buzdolabunda bekletiliyor,malzemeler sizinkiyle aynı..o şekilde denediniz mi,hangisi daha güzel acaba?
YanıtlaSilMerhaba adsız;
Silhamur çok yumuşak olduğundan rahat yuvarlayabilmek adına buzdolabında dinlendirebilirsin,lezzet olarak fark yok,teşekkürler.